Protocol-open koppeling van automatiseringsoplossingen met de controleruimte

Overzicht

Controleruimte  

In de controleruimte komt alle relevante informatie samen

  • In de verkeersinfrastructuur moeten de meest uiteenlopende deelnemers met zeer verschillende protocollen in de besturingssystemen worden geïntegreerd.
  • Phoenix Contact levert systemen waarvan de interfaces een groot aantal gangbare automatiseringsprotocollen ondersteunen en verschillende overdrachtsmedia gebruiken.
  • Voor een efficiënte integratie van decentrale installatiedelen zijn interfaceconverters, protocolconverters en dataconcentrators leverbaar.

Toepassing

Protocolconverter Resygate  

Protocolconverter voor een efficiënte integratie van decentrale installatiedelen

Bij de meeste applicaties op het gebied van verkeersinfrastructuur gaat het om geleidelijk gegroeide structuren die in de loop der jaren steeds verder werden gemoderniseerd en uitgebreid.

Zo worden leveranciers van losse componenten of systemen altijd weer met de vraag naar bepaalde communicatieprotocollen geconfronteerd. Want een wezenlijk aspect van de communicatie is de integratie in een besturingssysteem resp. in controleruimten, waarvoor normaal gesproken bepaalde protocollen of mechanismen benodigd zijn.

Oplossing

TC Mobile I/O X200  

Eenvoudig onderhoud op afstand via mobiele netwerken

Producten en systemen van Phoenix Contact bieden buitenproportioneel veel mogelijkheden voor de koppeling van automatiseringsoplossingen met de controleruimte. De besturingstechniek biedt de gebruiker toepassingsprotocollen en mechanismen uit de klassieke automatisering en de informatietechnologie.

Voor de communicatie in controleruimten en besturingssystemen moeten bovendien alle media worden ondersteund. Bij Phoenix Contact zijn daarom componenten voor kabelgebonden communicatie, draadloze communicatie, alsmede voor particuliere of openbare netwerken beschikbaar. De exploitant ontvangt alle relevante data in realtime vanuit de veldapplicatie in het besturingssysteem.

Schaalbare en op maat gemaakte oplossingen voor uw applicatie
Van de eenvoudige integratie van afzonderlijke veldapparaten tot aan pre-compresserende PC-gebaseerde gateways biedt Phoenix Contact de precies passende oplossing aan. Het productenaanbod en de daarmee ter beschikking staande bandbreedte voor de communicatietoepassing voor besturingssystemen is uniek. Met behulp van intelligente functies en functieblokken worden de gegevens naar behoefte tussentijds opgeslagen, lokaal opgeslagen, op bepaalde tijden verstuurd of cyclisch geleverd. Decennialange ervaring uit honderden projecten bij klanten wordt continu meegenomen in de verdere ontwikkeling van componenten en systemen.

Topologie: koppeling met de controleruimte  

Volledige integratie in het besturingsniveau

Uw voordelen

  • oplossingen voor alle communicatiewegen door een breed productenprogramma voor particuliere en openbare netwerken, wireless, etc.
  • passend voor de meest uiteenlopende applicaties en installatiegrootten dankzij schaalbare softwarefuncties
  • optimale integratie in bestaande systemen dankzij gestandaardiseerde Ethernet-protocollen en protocollen voor onderhoud op afstand
  • branche-overstijgende competentie in de remote communicatie met talrijke projecten bij klanten in elke mogelijke omvang en toepassing

Producten

BeschrijvingTypeArtikelnr.
Programma-/configuratiegeheugen inclusief SQL-databasekoppeling, communicatie op afstand, etc.SD FLASH 2GB APPLIC A2701190
Protocolconverterbijv. RESYGATE 30002400129
Besturingssysteem-softwareACRON2400115
Remote communicatie-substationsAX ODP SERVER 5FU2700391
BeschrijvingTypeArtikelnr.
Programma-/configuratiegeheugen inclusief SQL-databasekoppeling, communicatie op afstand, etc.SD FLASH 2GB APPLIC A
Protocolconverterbijv. RESYGATE 3000
Besturingssysteem-softwareACRON
Remote communicatie-substationsAX ODP SERVER 5FU

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer: