Bedrijfszekerheid dankzij volledige redundantieconcepten voor bruggen

Overzicht

Beweegbare brug  

Beweegbare bruggen betrouwbaar exploiteren

  • Beheerders, installateurs en engineers van beweegbare bruggen staan voor de uitdaging de toepassing situatie-afhankelijk en uitvalveilig te laten regelen.
  • Phoenix Contact levert besturingstechniek, netwerkinfrastructuur en aansluiting van het veldniveau uit één hand.
  • Afhankelijk van de omvang en complexiteit van de installatie kunnen redundante systemen applicatief met een compacte besturing of met een krachtige besturing worden gerealiseerd.

Toepassing

Redundante besturingen  

Redundante automatiseringstechniek voor maximale beschikbaarheid

Voor het oversteken van waterwegen wordt in veel gevallen gebruikgemaakt van beweegbare bruggen. Als onderdeel van het wegennet moeten deze probleemloos functioneren. Op de achtergrond dient er daarom automatiseringstechniek met een hoge beschikbaarheid te zorgen voor het betrouwbaar openen en sluiten van de bruggen. Dat betekent dat de netwerktechniek, de besturingstechniek en eventueel het I/O-niveau redundant uitgevoerd dienen te worden.

De bruggen dienen weliswaar als zelfstandige automatiseringsoplossing te worden gezien, maar worden doorgaans wel in een hoger netwerk of besturingssysteem geïntegreerd. Een op Ethernet gebaseerde communicatie naar de besturingstechniek is voorwaarde, maar deze kan ook voor de communicatie in de brug worden gebruikt. Voor de in vele gevallen noodzakelijke toepassing van draadloze technologieën zijn zowel WLAN als Bluetooth geschikt als kabelvervanging in het industriële Ethernet.

Oplossing

Schakelkast met een redundant automatiseringssysteem  

Redundant automatiseringssysteem met geïntegreerde safety-functie

Phoenix Contact levert producten en systemen voor redundante installaties van verschillende omvang bij een maximale beschikbaarheid. Een netwerktechniek die verschillende opties voor een snelle reconfiguratie in geval van storing biedt, is de basis van de automatiseringsoplossing voor bruggen. Daarbij kan de netwerktechniek naadloos in het lokale of het hogere automatiseringssysteem worden geïntegreerd.

De centrale functie van de brugcommunicatie is de besturingstechniek. Aangepast aan de eisen van de toepassing kan de redundante besturingstechniek schaalbaar uitgevoerd zijn. Phoenix Contact biedt een unieke diversiteit aan toepassingsmogelijkheden voor alle systeemgrootten, die naar keuze zijn gebaseerd op besturingshardware of op een applicatieve oplossing. Hierdoor is het mogelijk te voorzien in een besturingsfunctie die gerelateerd is aan de de belangrijkheid van de verkeersweg.

In kleine toepassingen kan een systeem met een hoge beschikbaarheid dankzij applicatieve systeemredundantie al met een modulaire compacte Axiocontrol-besturing worden gerealiseerd. In dit geval wordt de besturing met behulp van een functieblok uitgebreid met een redundantiefunctie. Samen met de eveneens schaalbare netwerkinfrastructuur vormt deze dan de basis voor installaties en applicaties met een hoge beschikbaarheid.

Voor grotere installaties biedt Phoenix Contact met de krachtige RFC-besturingen de passende oplossing. Deze maken bijvoorbeeld een uitzonderlijk snelle reconfiguratie van het volledige netwerk mogelijk. Met behulp van de Link-kabel tussen de besturingen kunnen hierbij zelfs afstanden van wel 80 kilometer worden overbrugd.

Redundante oplossing met compacte besturing  

Voor prijsgevoelige toepassingen is er een oplossing met compacte besturingen en applicatieve systeemredundantie beschikbaar

Uw voordelen

  • applicatieve systeemredundantie zonder extra kosten dankzij de toepassing van gratis beschikbare functieblokken
  • applicaties met een hoge beschikbaarheid en snelle reconfiguratietijden dankzij schaalbare systemen
  • integratie in reeds aanwezige besturingssystemen met gestandaardiseerde Ethernet-protocollen
  • oplossing met perfecte onderlinge afstemming dankzij producten en systemen uit één hand

Producten

BeschrijvingTypeArtikelnr.
Compacte Axiocontrol-besturingAXC 10502700988
Krachtige Inline-besturingILC 370 PN2876915
Compacte redundante besturingRFC 460R PN2700784
Industrial Ethernet SwitchFL SWITCH SMN 8TX-PN2989501
FunctieblokRedundancy_ASR V1.00 
BeschrijvingTypeArtikelnr.
Compacte Axiocontrol-besturingAXC 1050
Krachtige Inline-besturingILC 370 PN
Compacte redundante besturingRFC 460R PN
Industrial Ethernet SwitchFL SWITCH SMN 8TX-PN
FunctieblokRedundancy_ASR V1.00 

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer: