Remote communicatie/onderhoud op afstand

Remote communicatie/onderhoud op afstand

Zicht op machines en installaties

Wereldwijde toegang tot uw decentrale installaties – met innovatieve oplossingsconcepten van Phoenix Contact.

Terug naar Oplossingen

Categorieën

 • Bedrijfseigen kabels
  Bedrijfseigen kabels

  Koppel verafgelegen deelnemers eenvoudig en efficiënt via de aanwezige kabels.

 • Draadloze systemen
  Draadloze systemen

  Met draadloze systemen kunt u meetgegevens en systeeminformatie afkomstig van afgelegen of moeilijk toegankelijke gebieden eenvoudig registreren en overdragen aan centrale punten.

 • Draadloze telecomnetwerken
  Draadloze telecomnetwerken

  Via het draadloze telecomnetwerk hebt u altijd en overal toegang tot uw machines en installaties.

Er zijn talrijke mogelijkheden in de industriële datacommunicatie voor een veilige verbinding tussen uw decentrale stations en controleruimte. De verschillende overdrachtswegen maken ook overdracht van grote datavolumes over grote afstanden mogelijk.

Toegang op afstand en continue procesdatabewaking leveren een planbaar onderhoud en kostenbesparing op. Vind de juiste overdrachtsweg voor uw applicatie – Phoenix Contact biedt u voor elke toepassing de bijpassende oplossing aan.

Keuzematrix – de passende oplossing voor uw communicatie op afstand

De passende oplossing voor uw communicatie op afstand – Phoenix Contact

De passende oplossing voor uw communicatie op afstand – Phoenix Contact

Of het nu om een zelfstandig bestuurd pompstation, lasrobots of magazijnen met hoge stellingen gaat – voor elke toepassing is er de juiste oplossing.

Vergelijk met de keuzematrix de verschillende technologieën en vind zo de juiste weg voor een betrouwbare oplossing voor remote communicatie of onderhoud op afstand in uw applicatie.

Remote communicatie en onderhoud op afstand – waarin zit het verschil?

In de industriële dataoverdacht wordt wat betreft communicatie op afstand onderscheid gemaakt tussen onderhoud op afstand en remote communicatie. Hoewel doorgaans identieke technologieën worden gebruikt, moet op de specifieke kenmerken van deze zeer uiteenlopende toepassingen worden ingegaan.

Remote communicatie beschrijft de veilige en continue overdracht van procesdata aan de centrale. Zo wordt zelfs de bewaking en regeling van buiten- en substations op grote afstand mogelijk gemaakt. In tegenstelling tot onderhoud op afstand is hierbij doorgaans een permanente verbinding met een afgelegen station vereist.

Bij onderhoud op afstand gaat het om een tijdelijke toegang tot een machine of installatie. Deze wereldwijde, directe toegang tot besturingen en Ethernet-netwerken maakt het mogelijk om onderhouds- en servicewerkzaamheden snel en efficiënt uit te voeren.

Dankzij proactieve en nauwkeurige vroegtijdige waarschuwingen per SMS of e-mail kunnen storingen snel worden verholpen, zodat productie-uitvallen worden geminimaliseerd.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten