Explosiebeveiliging

Explosiebeveiliging

Omdat veiligheid essentieel is

Met Phoenix Contact zorgt u voor maximale veiligheid in explosiegevaarlijke omgevingen.

Explosiebeveiliging behoort tot het terrein van de veiligheidstechniek en houdt zich bezig met de beveiliging tegen het ontstaan van explosies en de gevolgen daarvan. Overal waar brandbare stoffen, zuurstof en ontstekingsbronnen bij elkaar kunnen komen, spelen de veiligheid van mensen, een veilig, storingsvrij productieproces en een schoon milieu een belangrijke rol.

Niet alleen in klassieke installaties in de chemische en petrochemische industrie is het thema explosiebeveiliging belangrijk. Ook op gebieden die op het eerste gezicht ongevaarlijk lijken, zoals bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie, kunnen aanzienlijke potentiële gevaren ontstaan. Explosiebeveiliging wordt vaak in verband gebracht met gassen. Ook stof kan echter een explosieve atmosfeer veroorzaken. Phoenix Contact heeft een uitgebreid aanbod aan producten en oplossingen voor u om aan de eisen voor explosiegevaarlijke omgevingen te voldoen.

Theorie en praktijk

Titelpagina brochure: Explosiebeveiliging – theorie en praktijk  

Explosiebeveiliging – theorie en praktijk

Het naslagwerk over het onderwerp explosiebeveiliging voor engineers, installateurs en exploitanten van installaties. Het bevat de wereldwijd geldende normen, standaarden en richtlijnen en informeert over de toepassing van installaties in explosiegevaarlijke omgevingen. De brochure wordt gecompleteerd met technische basiskennis over M&R-techniek en functionele veiligheid.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20