Digitale transformatie – open architectuur

Digitale transformatie – open architectuur

Open, veilig, schaalbaar

Phoenix Contact biedt u toekomstbestendige automatiseringsoplossingen met grenzeloze mogelijkheden.

In de procesindustrie hebben procesveiligheid en beschikbaarheid van de installaties de hoogste prioriteit. Daarom is het noodzakelijk dat het ingezette personeel zich vol op de kernprocessen kan concentreren. Automatiseringsoplossingen die gegevensanalyse en optimalisatie ten doel hebben, mogen het kernproces in geen geval beïnvloeden. Nieuwe concepten moeten de traditionele automatiseringspiramide dus aanvullen.

De NAMUR Open Architecture (NOA) beschrijft welke gegevens van de intelligente sensoren en actoren van het veldniveau tot en met de cloud in een datadiode worden uitgelezen en geanalyseerd, zonder de beschikbaarheid en de veiligheid van een installatie te beïnvloeden. NOA heeft als doel open, veilige en schaalbare systemen in de procesindustrie in te zetten, zoals ons open besturingsplatform PLCnext Technology in combinatie met de Proficloud.

Uw voordelen

  • procesoptimalisatie en planbaar onderhoud dankzij gegevensanalyses en berekeningen in de cloud
  • tijdbesparing bij de processen omdat onderhouds- en inspectiebeurten gericht gepland kunnen worden
  • besparing van resources bij de controlebeurten dankzij push-berichten met onderhoudswerkzaamheden naar prioriteit
  • verhoging van de productkwaliteit dankzij voorkoming van ongeplande stilstand en vroegtijdige herkenning van afwijkingen in het proces

Bewaking van infrastructuurobjecten verhoogt de beschikbaarheid en optimaliseert het onderhoud

PLCnext Technology in de procesindustrie  

PLCnext Technology in de procesindustrie

Het open, Linux-gebaseerde besturingsplatform PLCnext Technology maakt het mogelijk om HART-data en andere protocollen parallel aan en zonder beïnvloeding van de procesbesturing uit te lezen. De gegevens kunnen als ruwe data of voorbewerkt door de besturing via de OPC-UA-server worden doorgegeven aan de Proficloud.

Vanwege de openheid van het besturingsplatform kunnen bovendien apps van andere aanbieders, bijv. van sensor-/actorfabrikanten in het systeem worden geïntegreerd. Intelligente algoritmen analyseren de verzamelde gegevens en genereren nuttige maintenance-concepten. Met het ecosysteem PLCnext Technology worden bewakings- en optimaliseringstaken, maar ook preventief onderhoud eenvoudig mogelijk gemaakt – en dat zonder het kernproces te beïnvloeden.

Toekomstbestendige automatiseringsoplossing – gekoppeld, flexibel en open

PLCnext Technology – designed by Phoenix Contact  

PLCnext Technology – designed by Phoenix Contact

PLCnext Technology maakt het mogelijk dat programmasequenties van verschillende programmeertalen realtime kunnen worden gecombineerd. De voor patent aangemelde task-handling laat programmaroutines net zo verlopen als bij klassieke IEC 61131-code. Hogere programmeertaalprogramma's die bijvoorbeeld in C/C++ of C# zijn geschreven, draaien zodoende tegelijkertijd met de IEC 61131-programma's.

De PLC Next Technology zorgt voor een consistente gegevensuitwisseling en synchrone uitvoering van de programmacode en maakt hogere programmeertaalprogramma's automatisch deterministisch. Developers kunnen dus parallel en onafhankelijk van elkaar agile en in de programmeertaal van hun eigen keuze werken aan de afzonderlijke onderdelen van een complexe applicatie. Zo kan de knowhow van de IEC 61131-programmeerexpert worden gekoppeld met nieuwe ideeën en programmadelen uit de wereld van de hogere programmeertalen alsmede de kennis van jonge developers uit de IT-omgeving.

Cloudoplossing breidt de mogelijkheden van de automatisering uit

Proficloud van Phoenix Contact  

Proficloud van Phoenix Contact

Alle PLCnext-besturingen bieden een directe verbinding met het industriële cloud-systeem Proficloud dicht bij het veld. Door de diepe integratie van de Proficloud in het PLCnext Technology-platform ontstaat een eenvoudige mogelijkheid om digitale value-added diensten te gebruiken – bijv. gegevensanalyse of predictive maintenance.

Zowel de datacodering als de authenticatie vereist geen engineeringswerkzaamheden, zodat de gegevensoverdracht van het besturingsplatform naar de cloud automatisch verloopt. Hierdoor worden besturingssystemen ontlast.

PLCnext Technology wint de Achema Innovation Award 2018

Achema Innovation Award

PLCnext Technology – onderscheiden met de Achema Innovation Award 2018

PLCnext Technology werd op 12 juni 2018 in de categorie M&R-techniek en procesautomatisering onderscheiden met de Achema Innovation Award. Van de vijf kandidaten op de shortlist van de in totaal acht categorieën en drie speciale categorieën werd de innovatiefste ontwikkeling gekozen.

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking kreeg Phoenix Contact een oorkonde en de begeerde onderscheiding voor het nieuwe, innovatieve besturingsplatform overhandigd. Wij zijn heel dankbaar voor deze onderscheiding en zijn zeer verheugd hierover.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten