Onderbrekingsvrij produceren in een modulaire montagelijn

Overzicht

Machinebouw bij Phoenix Contact  

Machinebouw bij Phoenix Contact

Een machinebouwer met innovatieve ideeën, een allesomvattende competentie en jarenlange ervaring is een voorwaarde voor hoog geautomatiseerde montagelijnen die kwalitatief eersteklas componenten produceren.

Daarom ontwikkelt en produceert de bedrijfseigen machinebouw van Phoenix Contact dergelijke systemen zelf. Er worden onder andere snelle montagesystemen met lage cyclustijden ontworpen en gerealiseerd.

Met 180 medewerkers biedt dit segment ondersteuning op alle gebieden waarop Phoenix Contact actief is alsmede aan de ontwikkelende en producerende locaties over de hele wereld.

De toepassing

Modulaire montagelijn  

Een modulaire montagelijn maakt een hoge flexibiliteit in de productie mogelijk

Een voorbeeld van de innovatieve kracht van de machinebouw is de modulair opgebouwde montagelijn voor Inline-connectoren. Hiermee worden in een one-piece-flow-proces 200 verschillende varianten geproduceerd, zodat op wens van de klant ook op korte termijn heel kleine hoeveelheden kunnen worden geproduceerd.

De werkstappen zijn over meerdere stations verdeeld. Hier worden de afzonderlijke componenten tot een complete connector gemonteerd. Camera's en testapparatuur moeten ervoor zorgen dat de montage correct verloopt en de producteigenschappen gegarandeerd zijn.

Een montagelijn van deze afmetingen dient zonder onderbrekingen te functioneren om snel te kunnen worden afgeschreven. Om stilstandtijden te voorkomen, is een hoge betrouwbaarheid van de componenten onontbeerlijk. De voeding heeft hierbij een belangrijke rol, want als de besturing niet met 24 V DC wordt gevoed, valt deze uit en staat de machine stil.

Oplossing

QUINT POWER-voedingen  

QUINT POWER-voedingen zorgen voor een snelle reactie van installatieautomaten

Ter voorkoming van uitvaltijden maakt de machinebouw gebruik van zowel QUINT POWER-voedingen als onderbrekingsvrije oplossingen.

Decentrale schakelkasten
De voedingen worden toegepast in compacte, decentrale schakelkasten die direct op de machine zijn aangesloten.

Dankzij de geïntegreerde SFB-technologie (Selective Fuse Breaking) zorgen de primair aangesloten voedingen ervoor dat standaard installatieautomaten betrouwbaar en snel worden aangesproken. Daardoor worden stroomcircuits met kortsluiting selectief afgeschakeld, de gevolgen van de kortsluiting worden begrensd en belangrijke machinedelen blijven in bedrijf.

De preventieve functiebewaking meldt kritische bedrijfstoestanden voordat er een storing optreedt. Bovendien maakt de statische vermogensreserve POWER BOOST het mogelijk om belastingen met hoge inschakelstromen betrouwbaar te starten.

Onderbrekingsvrije voedingen  

De onderbrekingsvrije voeding (UPS) levert stroom, ook als het net uitvalt

Centrale schakelkast
Voor de voeding van de centrale schakelkast koos de machinebouw voor toepassing van de onderbrekingsvrije voeding QUINT DC-UPS.

De kosten bij dataverlies of een onderbreking van de productie zijn zeer hoog, zodat een onderbrekingsvrije oplossing zinvol is. Bij een stroomuitval voorziet de voeding de besturing en de industriële PC lang genoeg van 24 V DC om belangrijke procesdata op te slaan en de industriële PC gecontroleerd uit te schakelen.

Conclusie

QUINT POWER-voedingen in modulaire montagelijn  

QUINT POWER-voedingen in de schakelkast

Als het om een betrouwbare voeding van gevoelige onderdelen gaat, blijken op basis van de hoge kwaliteit en functionaliteit de QUINT POWER-voedingen de beste oplossing te zijn.

Voor de montagelijn van de Inline-connectoren zijn ze onmisbaar om een hoge beschikbaarheid van de toepassing te kunnen garanderen.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer: