Redundante hulpvoeding

Redundante hulpvoeding

Maximale beschikbaarheid van de installatie

Vermijd uitval met behulp van redundante systemen.

Honderd procent beschikbaarheid van de installatie is op het gebied van de energievoorziening en -opwekking een absolute prioriteit. Uitval van installatiedelen of afzonderlijke componenten kan grote gevolgen hebben. Redundante systemen helpen om dergelijke uitval te vermijden en zorgen daardoor voor maximale beschikbaarheid.

Uw voordelen

  • Maximale beschikbaarheid van de installatie dankzij redundante hulpvoeding
  • Eenvoudig en geoptimaliseerde oplossingen dankzij een evenwichtige portfolio
  • Veilige toepassing dankzij geteste componenten

Oplossing voor maximale beschikbaarheid van de installatie

Bij een redundante hulpvoeding worden aan de primaire zijde twee voedingen parallel gebruikt, zodat bij uitval van één van beide voedingen de tweede de belasting volledig overneemt.

Klik op de hotspots in de topologie voor meer informatie.

 
Opbouw van een redundante hulpvoeding

Om meerdere schakelkasten met behulp van een beveiligde DC 24 V spanning te voeden, moeten deze eerst met behulp van een ringleiding in een netwerk worden opgenomen (-X1, -X2). Een dergelijke ringleiding is met onze steekbare klemmen met schroef- of push-in-aansluiting eenvoudig en betrouwbaar ter plaatse uitvoerbaar.

Om te waarborgen, dat een kortsluiting in een defecte voeding (-G1, -G2) of de leidingtrajecten niet tot gevolg heeft, dat de voedingsspanning bij de verbruiker wegvalt, worden de voedingen met behulp van twee redundantiemodules/dioden (-G10, -G11) ontkoppelt. Nu wordt totale stroombehoefte van de aangesloten belastingen in alle bedrijfstoestanden door slechts één module afgedekt.

Voor de eenvoudige spanningsverdeling in de schakelkast zorgen onze plaatsbesparende PTFIX-klemmen (-X10, -X11). Als alternatief kunnen meerdraadsklemmen worden gebruikt. Geïntegreerde apparatenbeveiligingsschakelaars beveiligen uw apparaten en zorgen voor een doelgerichts uitschakeling in geval van storing (-F10, -F11, -F12). Zo is de maximale beschikbaarheid van de installatie gegarandeerd.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten