Sluizen

Sluizen

Efficiënte werking van sluizen

Realiseer een continu gewaarborgde werking met signaallampen en automatiseringstechniek van Phoenix Contact.

Sluizen zijn onmisbaar om hoogteverschillen in waterwegen te overwinnen. Uitval van een sluisinstallatie in een druk bevaren waterweg kan een miljoenenschade voor de industrie opleveren.

Naast een onfeilbare werking van de sluis is vanwege de verhoogde veiligheidseisen een betrouwbare en diagnosticeerbare signalering voor de sluisinstallatie nodig. Signaallampen en automatiseringstechniek van Phoenix Contact waarborgen een betrouwbare continue werking en zorgen bovendien voor lagere lopende kosten.

Uw voordelen

  • veilige inbedrijfstelling en eenvoudig onderhoud dankzij reeds geïnstalleerde softwarefuncties
  • apparaten met een lange levensduur dankzij een robuust design en innovatieve technologie
  • snelle diagnose en langdurige dataveiligheid door integratie in het netwerk met standaardprotocollen

Betrouwbare signalering

Signaleringsinstallatie  

Led-signaallampen voor sluizen

Voor sluizen heeft de beschikbaarheid van de signaleringssystemen de hoogste prioriteit.

De led-signaallampen komen aan deze eis tegemoet door consequent gerealiseerde diagnose-eigenschappen en een industriewaardige communicatieverbinding. De bijzonder robuuste, zeewaterresistente behuizing en de massief uitgevoerde aansluittechniek zijn ontworpen voor toepassing in veeleisende omgevingen.

Sluizen automatiseren

Veilige besturings- en I/O-systemen  

Veilige regeling van de sluisunits

Alle units van een sluiscomplex, zoals deuren en kamers, worden vanuit de controleruimte bewaakt en aangestuurd.

Met het brede productenprogramma aan besturings- en I/O-systemen automatiseert u veiligheidsrelevante functies overeenkomstig de vereiste SIL-categorie of het Performance Level. In combinatie met de redundant opgebouwde PROFINET-communicatie waarborgt het intelligente nood-uit-systeem een veilige regeling van de afzonderlijke deelsystemen van de sluis.

Waterstanden regelen

Toevoerpomp  

Watertoevoer en -afvoer betrouwbaar regelen

Met de modulaire besturingstechniek van Phoenix Contact regelt u de watertoevoer en -afvoer van de sluiskamers afgestemd op de actuele situatie en registreert u op betrouwbare wijze de waterstanden.

Pompen, deuren en kleppen worden met behulp van voorgeprogrammeerde functieblokken aangestuurd en bewaakt. Een integratie in bestaande systemen is eenvoudig te realiseren.

Geautomatiseerde sluissignalering

Met led-signaallampen en besturingstechniek van Phoenix Contact creëert u betrouwbare en energie-efficiënte signaleringsinstallaties voor maritieme toepassingen.

Als integraal onderdeel van een totaaloplossing stellen de signaallampen netwerkbreed statusinformatie en alarmmeldingen ter beschikking. Ze ondersteunen de gangbare industriële communicatie-interfaces. Dankzij een buskoppeling komt een naadloze integratie in uw netwerk tot stand.

Topologie: geautomatiseerde sluissignalering  

Energie-efficiënte signaleringsinstallaties voor sluizen

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20