Familieportret QUINT

Continuous power

De oplossing voor een betrouwbaar voedingssysteem

Een maximale beschikbaarheid van installaties heeft in alle industrieën en branches de hoogste prioriteit. De voorwaarde daarvoor is een voeding, waarop u kunt vertrouwen.

QUINT is de totaaloplossing voor betrouwbare 24 V. Met het perfect op elkaar afgestemde portfolio dat bestaat uit voedingen, DC/DC-converters, redundantiemodulen en onderbrekingsvrije voedingen, zorgt u afzonderlijk en in combinatie voor een onderbrekingsvrij bedrijf van uw installaties. Krachtig, intelligent en compatibel – QUINT zorgt voor de hoogste beschikbaarheid.

Uw voordelen

  • Hoge beschikbaarheid dankzij een krachtig portfolio
  • Eenvoudige integratie dankzij op elkaar afgestemde componenten
  • Preventief onderhoud dankzij een intelligent en communicatief systeem
  • Efficiënte processen dankzij 3D-data, configurator en Push-in-aansluittechniek
  • Klantspecifieke oplossingen vanaf een batchgrootte van 1

Live demo: intelligent QUINT-voedingssysteem

Smart QUINT UPS-oplossing  

Smart QUINT UPS-oplossing

Lees meer over het intelligente QUINT-voedingssysteem. Dankzij het accumanagementsysteem (BMS) met IQ Technology bent u op de hoogte van de laadtoestand en de resterende looptijd van uw energiebuffer en wordt u vroegtijdig gewaarschuwd voor uitval.

Of bekijk meteen de live demo van ons voedingssysteem bij PHOENIX CONTACT Metal Parts Production in Paderborn. Een interactief cloud-dashboard geeft 24 uur per dag, 7 dagen per week de toestandsgegevens van het voedingssysteem weer.

Gebruiker: demohmi
Wachtwoord: Demo1234

Oneindig veel combinatiemogelijkheden: continu 24 V voor iedere toepassing

Een oneindige hoge beschikbaarheid van de installatie waarborgen?
De belangrijkste antwoorden op uw vragen.

U voorkomt uitval van uw installatie met een onderbrekingsvrije voeding die bestaat uit voeding, UPS en energiebuffers. Bij netuitval neemt de UPS het over. Deze schakelt om naar de energiebuffers, zodat de aangesloten belastingen onderbrekingsvrij van stroom worden voorzien. Voor de opbouw van een onderbrekingsvrije voeding kiest u een UPS-module die overeenkomt met de laststroom en combineert u deze met een energiebuffer die geschikt is voor uw toepassing.

Met onze energiebuffers overbrugt u uw installatie van enkele seconden tot meerdere uren. De omgevings- en gebruiksomstandigheden in uw applicatie beïnvloeden de gebruikslevensduur van de energiebuffer. Loodaccu's bieden een lange overbruggingstijd, terwijl lithium-ion-accu's en condensatormodules zich onderscheiden door een hoge temperatuur- en cyclusbestendigheid.

Als er aan het einde van lange kabels spanningsval optreedt, dan wordt dit door het verdere ingangsbereik van DC/DC-converters betrouwbaar opgefrist tot de nominale uitgangsspanning. Ook in systemen met accuaandrijving worden de verbruikers veilig en betrouwbaar van energie voorzien. Daardoor wordt een geregelde gelijkspanning doorlopend gewaarborgd.

QUINT DC/DC-converters beschikken over een potentiaalscheiding die gevoelige verbruikers scheidt van storende verbruikers en daardoor een betrouwbare voeding waarborgt.

Met behulp van de parallelle modus van de QUINT-voedingen wordt een gelijkmatige lastverdeling van beide voedingen gerealiseerd. De uitgangskarakteristiek is licht hellend, zodat de werkpunten van beide apparaten elkaar in het midden ontmoeten. In combinatie met QUINT S-ORING-modules worden beide voedingsnetwerken gescheiden van elkaar ontkoppeld.

Bij een vermogensverhoging komt de totale belasting overeen met de maximale stroom van beide voedingen. Als een apparaat uitvalt, is de veilige voeding van de belasting niet gewaarborgd. Bij redundantie moeten beide voedingen zo worden geconfigureerd, dat deze ook alleen in de totale laststroom kunnen voorzien. Dat betekent een maximale totale benutting van 50% per voeding.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Service

Downloads


Verbrandingsmotor in de voeding?

Thinking out of the Box voor meer innovatie

Meer informatie