Windparken

Windparken

Optimale netkoppeling

Optimaliseer uw invoedingsmanagement met communicatie- en besturingsoplossingen voor windparken.

Terug naar Toepassingen en oplossingen

Categorieën

  • Oplossingen voor windparken

    In de telecommunicatie komen er ingrijpende veranderingen aan. Veel providers zijn al jaren bezig hun tot nu toe gebruikte ISDN- of analoge telefoonnetwerken te vervangen door de all-IP-techniek.

Het samenspel van installaties in een windpark wordt steeds complexer. Waar vroeger sprake was van een verzameling installaties die als afzonderlijke energiecentrales functioneerden, moeten windparken tegenwoordig vaak als een homogene energiecentrale inspelen op het net.

Om aan de steeds hoger eisen uit de richtlijnen voor netinvoeding te voldoen, moet de communicatie tussen de installaties aan aanmerkelijk hogere standaarden voldoen. Daardoor ontstaat een complex regelcircuit dat voortdurend met het net communiceert om met een aangepaste invoeding op veranderingen te reageren. Bovendien moet de netkoppeling via DSL tegen onbevoegde toegang worden beveiligd.

Uw voordelen

  • normconform voedingsmanagement met oplossingen die ook voor retrofit geschikt zijn
  • uitvalveilige communicatie dankzij redundante netwerktechniek
  • subsystemen flexibel uitbreidbaar door modulaire I/O- en besturingstechniek

Netinvoeding

Componenten voor de dataregistratie bij de netinvoeding  

PACT RCP-stroomtransformatoren zijn deel van een retrofit-oplossing voor de netinvoeding

Nieuwbouw of retrofit: met totaaloplossingen op het gebied van voedingsmanagement voor de netinvoeding van uw windpark realiseert u de lokale richtlijnen volgens de norm en vooral ook efficiënt.

PACT RCP-stroomtransformatoren vormen bijvoorbeeld het hart van een tijdbesparende retrofit-oplossing rondom de dataregistratie bij de netinvoeding.

Parknetwerk

Componenten in de schakelkast  

Betrouwbare componenten voor een hoge beschikbaarheid van het parknetwerk

Windparknetwerken moeten hoogperformant en vooral uitvalveilig uitgevoerd zijn. Daarbij maakt het niet uit of u uw netwerk kabelgebonden of draadloos wilt realiseren.

Bij Phoenix Contact vindt u daarvoor de passende oplossing: robuuste bekabelingssystemen of flexibele WLAN-toepassingen. Alles is gebaseerd op duurzame industriële elektronica en overtuigt door geringe installatie- en onderhoudskosten.

Weerstation

Windmeetmast  

Registreren van windsterkte en -richting voor een effectieve parkbesturing

Om windparken zo effectief mogelijk te exploiteren, wordt vaak een eigen windmeetmast geïnstalleerd. De geregistreerde en voorbereide gegevens worden via glasvezel of draadloos doorgegeven aan de parkbesturing.

Phoenix Contact levert daarvoor systemen op PROFINET-basis, die voor een eenvoudige en consequente communicatie op alle niveaus zorgen.

Ideaal voor de koppeling van de sensoren bij elk weertype zijn M12-connectorsystemen.

Alles voor de beste netkoppeling

Redundantie en hoge performance zijn de kernwoorden voor de koppeling van windenergie-installaties. Met onze oplossingen zorgt u op elk niveau voor een uitvalveilige en tegen onbevoegde toegang beveiligde communicatie met de controleruimte en het net van het elektriciteitsbedrijf. Zo behaalt u de hoogst mogelijke opbrengsten, want u stemt de WEA's optimaal af op de invoedingseisen.

Netkoppeling van windenergie-installaties

Oplossingen voor een veilige communicatie met de controleruimte en het net van de energiemaatschappij

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20