Mast

Mast

Innovatieve totaaloplossingen

Rust uw systemen in de mast betrouwbaar en duurzaam uit met oplossingen van Phoenix Contact.

Terug naar Windenergie-installaties

Categorieën

  • Oplossingen voor de mastverlichting

    Phoenix Contact biedt een compleet systeem voor mastverlichting in windenergie-installaties, van de onderbrekingsvrije voeding tot aan led-lampen.

De mast van een WEA bevat naast de omvormer en de data-, signaal- en energiebekabeling ook de complete infrastructuur voor de WEA-service zoals verlichting of liftinstallatie. Dit zijn systemen die deels zelfstandig, los van de hoofdbesturing opereren, echter wel bewaakt en conform de lokaal geldende veiligheidsnorm aangelegd moeten worden.

Omvormerbekabeling, bottom-box-elektronica, verlichtings- of bewakingssystemen – bij Phoenix Contact vindt u innovatieve totaaloplossingen voor de mast van windturbines.

Uw voordelen

  • servicewerkzaamheden verminderen met onderhoudsvrije verlichtingsoplossingen
  • functioneel veilig met safety-oplossingen voor zelfstandige of gekoppelde systemen
  • tijd besparen met slimme bekabelingsoplossingen

Bekabeling

Bekabeling in de mast van de windturbine  

Oplossingen voor een betrouwbare bekabeling in de mast

Voor een duurzaam betrouwbare bekabeling van de WEA-mast vindt u bij ons een groot aantal oplossingen: zowel voor de signaal- als de data- en energie-overdracht.

Door klantspecifiek geconfectioneerde kabels worden de installatietijden nogmaals verkort, doordat kabels en connectoren op maat gesneden aan de wensen kunnen worden aangepast.

Verlichting

Verlichting in de mast van de windturbine  

Onderhoudsarme en eenvoudig te installeren verlichtingsoplossingen

Verlichtingsoplossingen van Phoenix Contact overtuigen doordat ze onderhoudsarm in het gebruik zijn. Dankzij speciale connectortechniek kan de mastverlichting sneller en vooral ook eenvoudiger worden bedraad, zodat daarvoor geen elektrotechnisch vakman meer nodig is.

De geïntegreerde UPS zorgt in noodsituaties voor voldoende verlichting. Er is geen speciale noodverlichting meer nodig, want de zuinige led's kunnen probleemloos via deze accu worden gevoed.

Liftinstallatie

Liftinstallatie  

Betrouwbare oplossingen voor een betrouwbare afschakeling in noodgevallen

Om de veiligheid voor personen in de liftinstallaties te kunnen waarborgen, leveren wij functioneel veilige stand-alone-systemen voor een betrouwbare uitschakeling in noodsituaties.

Modulaire compacte besturingen, die de bewakingsfuncties op zich nemen, vormen de basis hiervoor. Door draadloze Radioline-modulen wordt de communicatie met de installatiebesturing opgebouwd.

Techniek voor zelfstandige en gekoppelde subsystemen

Ook binnenin de WEA-mast is robuuste techniek vereist. De deels zelfstandig functionerende subsystemen zoals de liftinstallatie rust u betrouwbaar en duurzaam uit met oplossingen van Phoenix Contact.

Met de modulaire besturingstechniek en een uitgebreid productenprogramma aan I/O-modulen is het ook mogelijk om de systemen later flexibel uit te breiden, bijvoorbeeld met energiegegevensregistratie voor de invoeding. Op het gebied van verlichting is een tijdbesparende en vooral eenvoudige bedrading van belang.

Techniek voor zelfstandige en gekoppelde subsystemen

Robuuste techniek voor de mast – van bekabeling tot aan verlichting en liftinstallatie

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Service

Oplossingen voor de mastverlichting

Compleet systeem met een schakelkast