Aandrijflijn

Aandrijflijn

Het hart van uw installatie

Bewaak en bestuur de aandrijflijn voor een maximale beschikbaarheid en minimale slijtage.

De aandrijflijn vormt bij installaties met tandwieloverbrenging het hart van de windturbine. Door een continue bewaking en geoptimaliseerde besturing kan niet alleen de beschikbaarheid worden verbeterd, maar ook slijtage van de onderdelen worden verminderd.

Naast de klassieke condition monitoring voor trillingsbewaking is het tegenwoordig noodzakelijk om een hele reeks andere parameters betrouwbaar te controleren. Aanvullend op de oplossingen rondom de toestandsbewaking levert Phoenix Contact een breed spectrum aan producten voor het aansluiten en bewaken van stromen bij de generator.

Uw voordelen

  • betrouwbare toestandsbewaking met EMC-bestendige meetoplossingen voor alle relevante parameters
  • betrouwbare aansluittechniek met robuuste uitvoeringen van metaal of kunststof
  • minder onderhoud door toestandgebaseerde componentbewaking

Monitoring

Oplossing voor monitoring bij de aandrijflijn  

Connectorsystemen voor een betrouwbare gegevensoverdracht

Monitoring in de aandrijflijn betekent tegenwoordig meer dan alleen trillingsbewaking: temperaturen en toerentallen in de diverse segmenten zijn net zo belangrijk.

Vooral bij de generator is de gegevensregistratie moeilijk door de EMC-omstandigheden. Bovendien moet die op veel plaatsen intrinsiekveilig gebeuren.

Speciale connectorsystemen van Phoenix Contact zorgen hier voor een betrouwbare gegevensoverdracht.

Verdeling van hoge stromen

Oplossing voor verdeling van hoge stromen  

Heavy-duty connectoren voor toepassing onder veeleisende omstandigheden

De vermogensoverdracht van generator naar omvormer stelt hoge eisen aan de toegepaste componenten.

Bekabelingsoplossingen zoals HEAVYCON EVO zijn bestand tegen sterke trillingen en temperatuurschommelingen, ideaal voor de overdracht van vermogen, data en signalen in een WEA.

De modulaire opbouw maakt klantspecifieke confectioneringen mogelijk, waarmee bij de installatie-opbouw aanzienlijk veel tijd en kosten kunnen worden bespaard.

Remsysteem

Oplossing voor de aansluiting van remsystemen  

Robuuste bekabelingsoplossingen voor de aansluiting van het remsysteem

Om een rem intelligent aan te sturen, moeten de actuele toestanden worden bewaakt. Daarom moet de aansturing en analyse via de installatiebesturing verlopen.

Door een intelligente rem kan niet alleen de levensduur van de niet-slijtvaste onderdelen worden verlengd, maar ook de planbaarheid van het onderhoud worden verbeterd.

Met robuuste componenten voor de veldbekabeling levert Phoenix Contact de ideale oplossing voor de aansluiting van remsystemen.

Efficiënte condition monitoring voor een lange levensduur

Voor de aandrijflijn met daarop aangesloten generator is een uitgebreid condition-monitoringsysteem nodig om kostbaar uitval te voorkomen. Door zijn eigen mechanische onderdelen en EMC-omstandigheden veroorzaakt deze tegelijkertijd zelf omstandigheden waartegen de toegepaste techniek bestand moet zijn. Daarvoor zijn de robuuste bewakingssystemen van Phoenix Contact geschikt.

Condition monitoring voor de aandrijflijn

Bewakingsoplossingen van Phoenix Contact zijn ook bestand tegen de veeleisende omgevingsomstandigheden in de aandrijflijn

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20