Offshore windparken

Offshore windparken

Voor veeleisende omstandigheden

Vertrouw op robuuste en betrouwbare oplossingen voor toepassing onder de ruwste omgevingsinvloeden.

Terug naar Toepassingen en oplossingen

Categorieën

  • Oplossingen voor de bliksemstroommeting

    Het bliksemstroom-meetsysteem LM-S (Lightning Monitoring System) van Phoenix Contact zorgt voor een betere voorspelbaarheid van onderhoudswerkzaamheden in windenergie-installaties.

Offshore-WEA's leveren grote opbrengsten op, maar moeten ook aan de zwaarste eisen voldoen: trillingen, temperatuurschommelingen, zoutnevel. Daarom zijn condition monitoring en maximale beschikbaarheid vanwege de extreme onderhoudskosten van bijzonder belang.

Met automatiseringsoplossingen van Phoenix Contact rust u uw offshore-windenergie-installatie betrouwbaar uit en kunt u in elke fase profiteren van de knowhow van onze windenergie-experts. Zo benut u uw installaties zo efficiënt mogelijk en hebt u altijd overzicht over alle parameters.

Uw voordelen

  • altijd geïnformeerd door overspanningsbeveiliging en online-analyse
  • beveiligd tegen uitval dankzij redundante besturingsconcepten
  • betrouwbare bekabeling door robuuste en confectioneerbare aansluittechniek

Overspanningsbeveiliging

Windenergie-installatie bij onweer  

Overspanningsbeveiliging voorkomt schade aan uw installatie door blikseminslag

Schade als gevolg van blikseminslag bij een offshore-WEA gaat door de slechte bereikbaarheid gepaard met zeer hoge kosten.

Met totaaloplossingen van Phoenix Contact voor overspanningsbeveiliging en condition monitoring houdt u deze kosten zo laag mogelijk.

POWERTRAB-overspanningsbeveiliging zorgt voor een betrouwbare beveiliging van uw elektrische installatie. Het bliksemstroom-meetsysteem LM-S controleert de rotorbladen op blikseminslagen en informeert u direct online.

Redundantieconcepten

Krachtige besturingen in de schakelkast  

Redundante besturingsconcepten voor maximale beschikbaarheid

Betrouwbare automatiseringssystemen zijn bij offshore-WEA's onontbeerlijk. De oplossing: redundant opgebouwde besturingconcepten op basis van de krachtige besturing RFC 460R.

Zo garandeert u ook bij uitgestrekte windparken dat de automatisering altijd functioneert, want als de ene besturing uitvalt, neemt de andere het direct over.

Aansluittechniek

Aansluittechniek van Phoenix Contact  

Robuuste aansluittechniek voor ruwe omgevingsinvloeden

Van de confectioneerbare heavy-duty connectoren in metalen of kunststofuitvoering tot en met de zoutnevelbestendige aansluitklem voor vrijwel elke doorsnede en met tijdbesparende aansluittechniek – als expert voor aansluittechniek leveren wij ook voor uw offshore-WEA de bijpassende techniek.

Uw voordeel: tijd en ruimte besparen door compacte en eenvoudig te bedienen aansluittechniek van sensor tot en met de controleruimte.

Betrouwbare communicatie op afstand voor offshore-installaties

Gestandaardiseerde protocollen en security-oplossingen zorgen voor een betrouwbare communicatie. Met Phoenix Contact realiseert u vooruitziend onderhoud en procesoptimalisering om zo kosten te besparen.

Bewaak WEA's en windparken met remote communicatietechniek en softwarebibliotheken. Zo bent u altijd op de hoogte van alle generieke meetwaarden. De toepassing van protocollen als ODP of IEC 60870-5-101/104 maakt koppeling van de WEA's met het besturingssysteem mogelijk.

Communicatie op afstand voor offshore-installaties

Oplossingen voor een veilige communicatie van offshore-WEA's met het besturingssysteem

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Service

Bliksemstroom-meetsysteem LM-S

LM-S bewaakt een windpark in Guangxi met een vermogen van 1,5 megawatt.