Industrial Wireless Ethernet-technologie van Phoenix Contact zorgt voor betrouwbare communicatie in het Lucas Oil Stadium

Samenvatting

Beweegbare wand in het Lucas Oil Stadium  

De beweegbare wand in het stadion tijdens de bouwfase

  • Uni-Systems is een bedrijf dat gespecialiseerd is in beweegbare architectuuroplossingen en had transparante communicatie nodig tussen camera's en de controleruimte bij een beweegbaar dak en een beweegbare vensterwand met zes beweegbare wandelementen in het Lucas Oil Stadium, het stadion van de Indianapolis Colts.
  • Er werden meerdere draadloze Industrial Wireless Ethernet-modulen van Phoenix Contact op verschillende locaties in de installatie geplaatst om een betrouwbare en nauwkeurige communicatie te creëren.

Klantprofiel

Meer dan 40 jaar geleden begon Uni-Systems met het maken van beweegbare architectuuroplossingen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, wat onlangs werd uitgebreid naar de sportentertainmentbranche.

Het bedrijf heeft bewegende daken voor meerdere stadionprojecten in Noord-Amerika geleverd. De ervaring van Uni-Systems kwam van pas bij vijf grote stadionprojecten, waaronder de University of Phoenix, Minute Maid Park, Reliant Stadium, Lucas Oil Stadium en het nieuwe stadion van de Dallas Cowboys.

Toepassing

Rondstraalantenne  

Rondstraalantenne

Het Lucas Oil Stadium is de thuisbasis van de Indianapolis Colts uit de NFL. Het stadion beschikt over een beweegbaar dak in ultramoderne bouwvorm en heeft een beweegbare vensterwand met zes beweegbare wandelementen.

De volgende moeilijkheden moesten opgelost worden:

  • Twee beweegbare dakelementen met elk vier camera's, op meer dan 180 meter afstand van elkaar.
  • Voor een vensterwandelement met een variabele frequentieaandrijving (VFD) en een I/O-moduul was een snelle, betrouwbare communicatie met de controleruimte nodig.
  • De stalen draagconstructie van het stadion en de vensterwand blokkeerden videosignalen van de camera's naar het besturingssysteem en tussen de camera's.
  • Een afzonderlijke locatie voor een vast geïnstalleerd draadloos moduul voor communicatie met alle zes wandelementen, terwijl het dak en de wandelementen in beweging zijn, was niet mogelijk.

De oplossing

Buitenaanzicht van de beweegbare wand in het Lucas Oil Stadium  

Buitenaanzicht van de beweegbare wand in het Lucas Oil Stadium

Om voor een duidelijke communicatie voor de camera's op het dakelement te zorgen, werd een draadloos hoofdmoduul met 10-dBi-rondstraalantennes voor outdoor-toepassing op de vaststaande structuur tussen de beide opengaande dakelementen en direct op één lijn met een camerapaar op elk dakelement geïnstalleerd. IP54-geclassificeerde draadloze Industrial Wireless Ethernet-modulen werden ingesteld op overdracht in het 5-GHz-spectrum, omdat in dit spectrum minder stoorsignalen aanwezig zijn.

Om het probleem met de wandelementen op te lossen, werd een op montagerails monteerbaar draadloos moduul en een afzonderlijke 10-dBi-rondstraalantenne op elk element geïnstalleerd, zodat in totaal acht draadloze Industrial Ethernet-modulen de zes wandelementen aansturen. Twee vaste draadloze modulen communiceren met de beweegbare draadloze modulen op de afzonderlijke elementen.

Conclusie

Constructie van het beweegbare dak van het Lucas Oil Stadium  

Constructie van het beweegbare dak met besturing door draadloze Ethernet-modulen van Phoenix Contact

De draadloze Industrial Ethernet-oplossing van Phoenix Contact was in het Lucas Oil Stadium een succesvolle oplossing voor Uni-Systems. De beweegbare wand draagt gegevens op ongecompliceerde, nauwkeurige en betrouwbare wijze over, zonder dat daarbij de zichtverbinding verloren gaat en zonder de moeilijkheden die bij een vaste bekabeling ontstaan. Het beweegbare dak wordt via een videostream betrouwbaar bewaakt, zodat problemen herkend en voorkomen kunnen worden. Een algemeen aanzicht van het dak kan via de videostream worden bekeken, zonder dat een werknemer gevaar hoeft te lopen voor een handmatige inspectie.

De Industrial Wireless Ethernet-technologie heeft aanvullende bewakings- en besturingsfunctionaliteiten mogelijk gemaakt, die met gebruikelijke, vaste bekabeling niet uitvoerbaar zouden zijn.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Referrer: