Het elektriciteitsnet tegen aanvallen beschermen

De bescherming van belangrijke infrastructuur tegen fysieke aanvallen wordt steeds belangrijker. De compacte SpotterRF-radarsystemen zorgen ervoor dat veiligheidspersoneel 24 uur per dag en bij alle weersomstandigheden 100 procent dekking van het bewaakte bereik heeft.

Samenvatting

Het elektriciteitsnet tegen aanvallen beschermen  

Het elektriciteitsnet tegen aanvallen beschermen

  • Voor bewakingssystemen die belangrijke infrastructuur beschermen, mogen nooit de voeding en communicatieverbindingen wegvallen.
  • SpotterRF is gaan samenwerken met IndustrialENET en Phoenix Contact om de betrouwbaarheid van diens nieuwste compacte radarsysteem voor bewakingsdoeleinden te verbeteren.

Klantprofiel

SpotterRF maakt met diens gepatenteerde CSR-systemen (Compact Surveillance Radar Systems) een perimeterbeveiliging mogelijk voor belangrijke transformatorstations, die verder gaat dan de omheining van de installaties. Een CSR is een klein radarapparaat, dat u zelfs in de hand kunt houden. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld voor elitesoldaten en is nu ook verkrijgbaar voor veiligheidsexperts op het gebied van energieleveranciers. De compacte SpotterRF-radarsystemen zorgen ervoor dat veiligheidspersoneel 24 uur per dag en bij alle weersomstandigheden 100 procent dekking van het bewaakte bereik heeft.

De afgelopen jaren heeft SpotterRF nauw samengewerkt met IndustrialENET, een van diens geprefereerde channel partners. IndustrialENET is ook een Phoenix Contact-systeemintegrator. IndustrialENET is een expert in de beschikbaarstelling van netwerk- en IP-videobewakingsoplossingen voor intelligente verkeerssystemen en belangrijke infrastructuurprojecten. Het bedrijf werkt samen met premium leveranciers zoals SpotterRF en Phoenix Contact, om complete oplossingen volgens het plug-and-play-principe te leveren. Tijdens de samenwerking hebben IndustrialENET en Phoenix Contact samen met SpotterRF een verbeterd interfacepaneel ontwikkeld, dat voor een breder temperatuurbereik geschikt is en flexibel, klein en OEM-conform geprijsd is. Bij het project werd gebruik gemaakt van de productievoorzieningen en -competentie van Phoenix Contact en werd geprofiteerd van de systeemprijsvorming en de technische ondersteuning door ingenieurs van zowel IndustrialENET als van Phoenix Contact.

Toepassing

Phoenix Contact-producten in de schakelkast  

De verbeterde betrouwbaarheid van het nieuwe interfacepaneel geeft energiebedrijven zekerheid.

Hoge veiligheid vraagt om betrouwbaarheid

Energiebedrijven en andere verantwoordelijke instanties zoeken naar manieren om de bewaking van afgelegen locaties te verbeteren. Bovendien moeten nieuwe wettelijke regelingen zoals NERC-CIP-014-1 worden nageleefd, waardoor de instanties maatregelen moeten treffen om een correcte bescherming tegen fysieke aanvallen op het stroomopwekkings- en overdrachtssysteem te waarborgen.

Videocamera's in de omgeving van de installaties zijn een belangrijke stap, maar het energiebedrijf moet er ook voor zorgen dat het systeem continu beschikbaar is en de vereiste gegevens overdraagt. SpotterRF en IndustrialENET hebben al samengewerkt bij een eerder bewakingssysteem, maar wilden de betrouwbaarheid van de voeding van het systeem verbeteren en hun klanten zo ondersteunen om aan NERC-CIP-014-1 te voldoen.

Deze panelen bevinden zich in afgedichte behuizingen verspreid over het terrein van transformatorstations en worden afhankelijk van de locatie blootgesteld aan een breed temperatuurbereik. Vele locaties hebben ook een sterke elektromagnetische beïnvloeding, wat kan leiden tot signaalonderbrekingen of -uitval.

Oorspronkelijk produceerde SpotterRF de panelen op een traditionelere manier: de afzonderlijke componenten werden besteld, de panelen werden intern geproduceerd en de fabrieksacceptatietesten en kwaliteitswaarborgingscontroles werden zelf uitgevoerd. De productie van panelen was echter niet de specialisatie van SpotterRF. De tijd en werkzaamheden die voor de bouw van de panelen geïnvesteerd moesten worden, weerhield het team ervan om zich te concentreren op de kerncompetentie, namelijk de bouw van radarsystemen.

Het paneel van Phoenix Contact bleek voor SpotterRF een goede oplossing te zijn. Hiermee kon de totale beschikbaarheid van het complete systeem verder worden verbeterd en konden de SpotterRF-radars worden beschermd tegen overspanningen en onderbrekingen van de voeding. Ook het aantal uitvallen in het veld kon door deze oplossing duidelijk worden verlaagd.

De oplossing

SpotterRF biedt perimeterveiligheid die verder gaat dan de omheining  

Met de gepatenteerde Compact Surveillance Radar-systemen zorgt SpotterRF bij de belangrijke elektrische transformatorstations in het land voor perimeterveiligheid, die verder gaat dan de omheining van de installaties.

Klantspecifiek paneel met hoge beschikbaarheid

"De beide modellen SpotterRF C20D en C40D zijn het resultaat van onze continue inspanningen om de perimeterveiligheid voor partners en klanten te verbeteren ", aldus Logan Harris, CEO van SpotterRF. "Het nieuwe door IndustrialENET ontwikkelde interfacepaneel zorgt ervoor dat klanten de SpotterRF-radars snel kunnen aansluiten en deze bij zware weersomstandigheden beter kunnen beveiligen tegen overspanningen op stroom- en communicatieleidingen."

Het nieuwe paneel combineert de technologie van IndustrialENET en SpotterRF-radars met robuuste camera's om bruggen, tunnels en elektrische transformatorstations te beveiligen bij ongunstige omstandigheden.

De oplossing bestaat uit een integratie op systeemniveau met SpotterRF-radartechniek en industriële camera's. Het radarsysteem kan bij elk zicht en onder alle omgevingsomstandigheden objecten betrouwbaar herkennen en volgen en de camera's zo aansturen, dat de operators de situatie visueel kunnen observeren. Door de brede dynamische omvang en de Starlight-technologie zijn de camera's in staat om overdag en 's nachts alle optische details weer te geven. De camera heeft bovendien IR-verlichting, die ook bij situaties zonder omgevingslicht duidelijke beelden op een afstand van circa 365 meter kan leveren. Bij combinatie met de SpotterRF-radartechnologie worden de installatiekosten en het aantal benodigde camera's aanzienlijk verlaagd.

Beeldschermweergave bij NERC-CIP-014-1  

Om aan NERC-CIP-014-1 te voldoen, moeten energiebedrijven ervoor zorgen dat hun veiligheidssystemen belangrijke gegevens ook onder ruwe omstandigheden kunnen overdragen.

Een C40D kan hetzelfde oppervlak als 20 vaste warmtebeeldcamera's dekken. Het werkt bij regen, mist en sneeuw en volgt elk bewegend doel in de zichtlijn, bij een bereik van maximaal 600 meter voor lopende personen en een zicht van 90 graden. Een C40D weegt minder dan 700 gram en kan daardoor eenvoudig worden aangebracht op bestaande structuren zoals masten, hekken of bomen. Het wordt eenvoudig via bestaande Ethernet-netwerken aangesloten op Power-over-Ethernet-switches en is daardoor geschikt voor vele toepassingen, zoals oliebronnen, chemische installaties, transformatorstations, energie-installaties, mobiele zendmasten en mijnen. De modellen C20D en C40D zijn RoHS-conform en hebben de CE-test doorstaan.

De herziene radars SpotterRF C20D en C40D hebben een aanvullende beveiliging tegen kortsluiting, overspanning en omgekeerde polariteit, om inrichting en installatie verder te optimaliseren. De competentie van Phoenix Contact met betrekking tot stroombetrouwbaarheid garandeert, dat het systeem ook in extreme omstandigheden functioneert.

Conclusie

Robuuste camera  

Robuuste camera beschermt bruggen, tunnels en elektrische transformatorstations onder ruwe omstandigheden

Door de samenwerking met Phoenix Contact en IndustrialENET kon SpotterRF zich concentreren op de kwaliteit van de radarsystemen en de klant tegelijkertijd een bedrijfsklare installatie en stroombeheer voor Spotter RF radars, camera's en meer leveren. De gebruiker hoeft alleen de schakelkast aan de mast te monteren en stroom- en netwerkverbindingen aan te sluiten, waarna de afgeschermde behuizing het verder overneemt.

"Dit nieuwe paneel voldoet aan onze hoge norm voor de beschikbaarstelling van essentiële netwerksystemen met hoog beschikbare videobewaking", aldus Jon Amack, elektro-ingenieur en president van IndustrialENET. "Door het gebruik van de uitstekende productiebronnen van Phoenix Contact kunnen wij de hoogste beveiligingsnorm voor SpotterRF-producten tegen zeer concurrerende prijzen aanbieden."

Spotter RF verlaagt het risico van herhaalde aanvallen waarmee de elektriciteitsbranche te maken had, aanzienlijk. De verbeterde betrouwbaarheid van het nieuwe interfacepaneel geeft exploitanten van elektrische stroomvoorzieningsinstallaties nog meer zekerheid, dat hun bewakingssystemen ook in de zwaarste gebruiksomstandigheden functioneren.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Referrer: