Stringboxen

Stringboxen

Voor hoogste prestaties

Met stringbox-oplossingen behaalt u een maximale beschikbaarheid en maximaal rendement van fotovoltaïsche installaties.

Terug naar Vrijstaande installaties

Categorieën

  • Stringbox-oplossingen

    Schakel- en verdeelinrichtingen van Phoenix Contact waarborgen een storingvrije werking van fotovoltaïsche installaties.

Engineers en installateurs van fotovoltaïsche installaties staan voor de uitdaging een maximale beschikbaarheid en een maximaal rendement te realiseren. Belangrijke factoren hierbij zijn het verzamelen en verdelen stringstromen, het beveiligen van afzonderlijke panelen tegen bliksem- en overspanningsschade en het bewaken van het vermogen van de installatie.

De stringboxen (GAK's) van Phoenix Contact combineren deze functies in een ruimtebesparende behuizing. Met ons bewakingssysteem voor PV-stringstromen kunt u direct reageren op storingen en vermogensverliezen, zelfs bij uitval van afzonderlijke strings.

Uw voordelen

  • toepassingsgerichte analyse voor een optimale positionering van de overspanningsbeveiliging
  • lagere kosten en kortere bedradingstijd
  • geen separate voeding in het veld nodig
  • ruimtebesparende installatie door compacte bouwvorm
  • spanningsmeting tot 1500 V DC

Aansluiten en beveiligen

Hybride-klemmenblok  

Geringe bedradingskosten en -werkzaamheden dankzij speciale klemmen

Een omvangrijk productenprogramma met de meest uiteenlopende klemmen biedt voor elke toepassing de juiste oplossing. Zekeringsklemmen zijn geschikt voor de beveiliging van afzonderlijke strings tegen retourstromen.

Diodeklemmen zijn speciaal geschikt voor de toepassing in dunne film-fotovoltaïsche installaties, terwijl het hybride-klemmenblok tot vier strings zonder extra bedrading samenbrengt.

Beveiligen tegen overspanningen

Overspanningsbeveiliging voor fotovoltaïsche installaties  

Betrouwbare overspanningsbeveiliging voor fotovoltaïsche installaties

Vrijstaande PV-installaties lopen vanwege hun oppervlakte en onbeschutte locatie
grote risico's met betrekking tot bliksemstromen en overspanningen.

Met bliksemstroom- en overspanningsbeveiligingssystemen van Phoenix Contact zorgt u voor een aanzienlijke verhoging van de beschikbaarheid van uw installatie. De systemen voldoen aan de normen EN 50539-11 en UL 1449 3rd ed voor overspanningsbeveiliging in fotovoltaïsche installaties en zijn voorzien van het KEMA-keurmerk.

Stringstromen en -spanningen bewaken

Stroommetingsmodulen  

Monitoring van fotovoltaïsche installaties op stringniveau

Het stroommetingsmoduul bepaalt met behulp van Hall-sensoren zonder enige aanraking de parameters van uw PV-installaties om deze vervolgens aan het communicatiemoduul door te geven. Er zijn 4- en 8-kanaals varianten leverbaar.

Met het spanningsmetingsmoduul meet u gelijkspanningen tot maximaal 1500 V. Het moduul is geschikt voor metingen in zowel geaarde als geïsoleerde PV-systemen.

Voeding

DC/DC-converters  

Compacte DC/DC-converters met basisfunctionaliteit voor PV-installaties

Dankzij de nieuwe DC/DC-converters met basisfunctionaliteit voor fotovoltaïsche installaties voedt u stringboxen direct vanuit de vrijstaande installatie.

Zo bespaart u installatiekosten en verhoogt u de efficiëntie van het systeem. Door het compacte design en hoge rendement is de DC/DC-converter ook in kleine junction boxes toepasbaar.

Stromen van verzamelleidingen omzetten en bewaken

Stroommeetwaardeomvormers  

Bewaken van DC-verzamelleidingen in PV-installaties

Met de universele AC/DC-stroommeetwaardeomvormers worden DC-verzamelleidingen tot 600 A bewaakt. Daarbij mag de te bewaken ader niet worden onderbroken.

De stroomtransformatoren maken een omzetting van wisselstromen voor verschillende omzetverhoudingen mogelijk. Met de nageschakelde energiemetingsmodulen kunnen de parameters direct in de schakelkast worden geregistreerd en weergegeven.

Parkmanagement

De data van de parkdeelnemers kunnen via seriële RS-485-interfaces worden afgegeven en draadloos aan het centrale parkmanagement worden doorgegeven. Omdat het met ons Radioline-systeem mogelijk is om mesh-netwerken op te bouwen, kunnen de deelnemers via repeater-/slave-stations onderling communiceren.

Bewaking van fotovoltaïsche strings

Met het meetmoduul kunt u maximaal acht gelijkstromen en één gelijkspanningswaarde tegelijk meten. Bij een volledige opbouw kunt u acht meetmodulen op één communicatiemoduul aansluiten.

Daarbij dient de 2-aderige communicatiekabel tegelijkertijd voor de voeding van de meetmodulen. Een extra voeding is niet nodig. De universele stroommeetwaardeomvormer maakt het meten van gelijk- en wisselstromen op verzamelleidingen mogelijk.

Bewaking van fotovoltaïsche strings

Van string- tot en met verzamelleidingen biedt Phoenix Contact een betrouwbare bewaking van fotovoltaïsche installaties

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20