Digitale tweeling

Digitale tweeling

Vergelijking van As Planned met As Built

Geoptimaliseerd onderhoud door een betere gegevenskwaliteit.

In grote installaties in de procesindustrie worden veel hulpbronnen gebruikt om de installatiedocumentatie permanent actueel te houden. Medewerkers van de onderhoudsafdeling of van andere bedrijven lichten regelmatig de productie-installatie door en documenteren de vastgestelde wijzigingen in een zogenaamde rode lijst. Bij het overnemen van de gegevens van de papieren rode lijst in een P&I-stroomschema bestaat vaak het gevaar van overnamefouten. Als gevolg daarvan is fabrikantinformatie, in het geval van een apparaatbeëindiging of bij productwijzigingen, niet bruikbaar. Door het continu veranderende bestand aan veldapparaten in een productie-installatie en deels ontbrekende informatie is de planning van een magazijninventaris niet mogelijk en wordt de noodzakelijke apparaatvervanging aanzienlijk bemoeilijkt.

80% van de procesinstallaties zijn uitgerust met digitale, HART-compatibele veldapparaten. Maar bij slechts 5% worden deze digitale signalen benut. Phoenix Contact biedt u de mogelijkheid om de HART-gegevens achteraf uit te lezen en stelt de daarvoor benodigde veldgegevens in OPC-UA-formaat terugwerkingsvrij beschikbaar. Dankzij deze aanvullende slimme veldapparaatgegevens zorgen wij voor een digitale transparantie van de installatie, de zogenaamde digitale tweeling (Digital Twin). Met deze transparantie worden onderhoud, service en beschikbaarheid aanzienlijk verbeterd. 

Uw voordelen

  • Actuele, werkelijke gegevens uit de installatie zijn altijd beschikbaar dankzij automatische As-Built-documentatie
  • Rondgangen voor de handmatige vastlegging van ingebouwde HART-veldapparaten komen te vervallen dankzij een transparante koppeling van de veldapparaten
  • Snelle foutopsporing en geen stilstand meer bij terugroepacties, wijzigingen of opzeggingen door de fabrikant dankzij geoptimaliseerd magazijnbeheer

Inventarislijst van de HART-apparaten met één druk op de knop -
eenvoudige vergelijking van As Planned met As Built

Met onze webgebaseerde inventarislijst hebt u altijd een actueel overzicht van alle veldapparaten. Vastgestelde wijzigingen worden voor een beter overzicht in een kader weergegeven. Dit vereenvoudigt het overnemen van de rode lijst in uw installatiedocumentatie. Bovendien kunt u de inventarislijst exporteren. Daarmee legt u de basis voor de start van de digitale tweeling (Digital Twin).

Webgebaseerde bestandslijst  

Voorbeeld van een webgebaseerde bestandslijst

Van het veld naar IoT

Het elektrische uitlezen van de de HART-signalen wordt terugwerkingsvrij achteraf ingebouwd tussen het veld en de besturingstechniek. De veldapparaatgegevens worden on the edge genormaliseerd en geüniformiseerd. Zo kunnen ze ook worden gebruikt voor diensten met een extra toegevoegde waarde zoals preventief onderhoud (Predictive Maintenance) of voor een duurzame procesoptimalisatie.

Wenst u informatie over het gebruik van onze oplossing in uw procesinstallatie?

Wij adviseren u graag en helpen u bij uw projectspecifieke vereisten.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Service

Het gebruik van de digitale tweeling met HART

LinkedIn Live Stream "Digitale tweeling"