Predictive maintenance – oplossingen voor de bewaking van pompen en motoren

Pompen en motoren

Integrale bewaking

Minimaliseer de onderhoudskosten en het energieverbruik met PumpMonitor van Phoenix Contact.

Een wezenlijk onderdeel van de digitalisering in het kader van Industrie 4.0 is de aanpak en optimalisatie van het onderhoud en het energiemanagement. Phoenix Contact biedt met PumpMonitor een oplossing voor de integrale bewaking van pompen en motoren.

Door continu de actueel benodigde onderhoudswerkzaamheden vast te stellen aan de hand van de relevante mechanische, elektrische en hydrodynamische meetgegevens, bent u in staat tot preventief onderhoud en de energiekosten van uw installatie te reduceren.

Uw voordelen

  • minimalisering van de onderhouds- en reparatiekosten dankzij preventief onderhoud waarbij rekening wordt gehouden met mechanische, elektrische en hydrodynamische meetwaarden
  • reducering van het energieverbruik door meting van het rendement van de installatie en best-fit point-benadering
  • verhoging van de beschikbaarheid van de installatie door observatie van trillingen en lagers

Online-toestandsbewaking

Webvisualisering van de status van de installatie op Touch-Panel  

Kleurcodering van de meetwaarden naar status: OK (groen), waarschuwing (geel), alarm (rood)

Onze oplossing PumpMonitor omvat een webvisualisering met intelligente stoplichtfunctie. Dankzij de weergave met verschillende kleuren kan de toestand van uw installatie snel en eenvoudig visueel worden vastgesteld.

Zo ziet u in één oogopslag wat de status van uw installatie is en kunt u in geval van storing direct reageren. Minimaliseer uw onderhoudskosten dankzij predictive maintenance.

Efficiënte werking van de installatie

Waterpompen  

Verhoogde beschikbaarheid van de installatie dankzij integrale bewaking van pompen en motoren

Met PumpMonitor kunt u uw energiekosten reduceren door een op de behoefte gerichte aansturing van de installatie. De energie-efficiënte werking wordt gegarandeerd doordat het optimale installatierendement wordt bepaald.

Door de registratie van hydrodynamische meetwaarden kan de looptijd van uw installatie worden verlengd. Door de continue bewaking van trillingen worden turbulentie en cavitatie vroegtijdig herkend en voorkomen.

Intelligente koppeling

Toegang tot gegevens via PROFICLOUD  

PROFICLOUD maakt een intelligente netwerkkoppeling en gegevensanalyse mogelijk

Door de koppeling van PumpMonitor met de PROFICLOUD van Phoenix Contact krijgt u altijd en locatie-onafhankelijk toegang tot uw gegevens.

De intelligente netwerkkoppeling biedt u vergaande mogelijkheden voor de analyse van uw meetwaarden. Maak met PumpMonitor gebruik van een allesomvattend life-cycle-management van uw installatie.

Eenvoudige realisatie van predictive maintenance voor uw installatie

Schakelkastoplossing PumpMonitor  

Snelle en eenvoudige parametrering dankzij een geïntegreerd Touch-Panel

Met PumpMonitor van Phoenix Contact krijgt u een schakelkastoplossing die direct gereed is voor installatie.

Lager- en machinetrillingen worden door het geïntegreerde sensormoduul geregistreerd. Door een op de behoefte afgestemd gebruik van de installatie met behulp van de PumpMonitor kunt u het bedrijfsgebonden energieverbruik van uw installatie minimaliseren.

De koppeling met een bovenliggend besturingssysteem wordt gestandaardiseerd tot stand gebracht via PROFINET of OPC-communicatie. Indien gewenst is ook een koppeling met PROFICLOUD mogelijk.

Technische gegevens

Nadere details over onze predictive maintenance-oplossing vindt u in de e-shop.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten