Modulaire productie

Procesinstallatie met modulaire installatiecomponenten

Plug-and-play

Automatiseer uw installatie met Module Type Package (MTP).

De vierde industriële revolutie is erop gericht om producten flexibel en individueel te kunnen vormgeven. Daarom is modulaire automatisering in de chemische en farmaceutische industrie van doorslaggevend belang om de capaciteit van productie-installaties aan te passen aan de markteisen. Bovendien verminderen een gangbare modularisering en het gebruik van standaarden de automatiseringsinspanningen aanzienlijk, wat leidt tot een significante tijdsbesparing bij de engineering.

Phoenix Contact adviseert u graag bij de implementatie van het NAMUR-advies NE 148 en ondersteunt u bij de ingebruikname van uw installatiemodulen. Met de MTP-designer bieden wij u bovendien een tool aan om de moduulplanning zo eenvoudig en tijdbesparend mogelijk te implementeren.

Uw voordelen

  • Flexibele productie maakt ook kleinere charges en individuele producten mogelijk
  • Verhoging van de efficiency van de installatie door schaalbaarheid van de afzonderlijke modulen
  • Time-to-market verkorten, omdat de aanwezige modulen kunnen worden hergebruikt via Plug-and-Produce
  • Verkorting van de engineering-tijden dankzij de moduul-engineering-tool MTP-designer

Module Type Package (MTP) in de automatisering

Schema MTP-inhoud  

Grafische weergave van de MTP-inhoud
(bron: ZVEI/Namur/ProcessNet)

Voor de modularisering van automatiseringssystemen zijn fabrikantoverkoepelende standaarden vereist. Als een dergelijke standaard komt MTP in aanmerking, dat procesmodulen functioneel beschrijft en hun integratie in bovengeschikte automatiseringsplatformen van de volledige installatie, zoals procesbesturingssystemen, vergemakkelijkt.

Een dergelijke MTP, dus de digitale beschrijving van het installatiemoduul inclusief visualisering in de vorm van een bedieningsbeeld, vermijdt veel engineering-werk en verlaagt daardoor duidelijk de investeringskosten voor de volledige installatie. Om de fabrikantoverkoepelende functionaliteit te waarborgen, is de standaard VDE 2658 ontwikkeld in samenwerking tussen de chemische industrie en de automatiseringsproducenten.

Moduul-engineering-tool

Man aan monitor gebruikt de MTP-designer  

Softwareoplossing voor de flexibele implementatie van de moduulplanning

Met onze softwareoplossing MTP-designer genereert u op een eenvoudige wijze het MTP-beschrijvingsbestand uit een R&I-schema.

Bespaar bovendien tijd, doordat de moduul-engineering en de installatie-engineering parallel verlopen. Daarnaast worden met de tool de programmeerinspanningen duidelijk verminderd.

Opbouw van een modulaire installatie

Schema procesindustrie 4.0 modulaire productie  

Concept van de modulaire productie in de procesindustrie

Wenst u informatie over onze modulaire automatiseringsoplossingen voor uw procesinstallaties?

Wij adviseren u graag en ondersteunen u bij de implementatie van het NAMUR-advies NE 148 tot en met de ingebruikname van uw installatiemodulen.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20