Lekkagebewaking

Lekkagebewaking

Permanente bewaking

Met oplossingen van Phoenix Contact kunt u afgelegen meetstations betrouwbaar koppelen.

Lekkages van een pijpleiding kunnen ernstige gevolgen hebben. Veelvoorkomende oorzaken zijn niet alleen slijtage, maar ook onbevoegde toegang tot de brandstof die met de pijpleiding wordt getransporteerd. Het is daarom belangrijk dat deze installatiedelen, die vaak over grote afstanden verspreid zijn, worden bewaakt.

Om lekkages te herkennen, moeten de druk, temperatuur en het debiet over de gehele buisleiding worden gemeten. Voor een betrouwbare overdracht bij geringe afstanden tussen meetstation en centrale zorgt ons draadloze systeem. Bij grotere afstanden is ons overdrachtssysteem via een mobiel telecommunicatienetwerk met een security-router geschikt. De router brengt een beveiligde VPN-verbinding via internet tot stand.

Phoenix Contact biedt een meteen voor installatie gerede schakelkastoplossing aan die alle benodigde bewakingstaken van lekkages op zich neemt.

Uw voordelen

  • koppeling van verafgelegen installatiedelen dankzij een veilige overdracht via internet
  • voorbewerking van de meetgegevens in de controller ter plaatse maakt een nauwkeurige registratie van maximumwaarden mogelijk en reduceert de datastroom
  • identieke kloktijden op de controllers door tijdsynchronisatie via NTP-serverdienst van de mGuard-Security-routers

Eenvoudige realisatie met standaardcomponenten

Internet-gebaseerde dataoverdracht voor lekkagebewaking

Meerdere stations langs een pijpleiding registreren meetwaarden en sturen deze via het internet door een VPN-tunnel naar de server van het hoofdstation. De controllers van de stations zijn tijdsynchroon en kunnen ook een signaalvoorbewerking op zich nemen. Via scheidingsbarrières worden de signaalleidingen naar de Ex-omgeving geleid.

Junction box voor registratie van meetgegevens  

Phoenix Contact biedt u een compleet voorgeconfectioneerde junction box voor de registratie van meetgegevens aan

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20