Eindmontage

Eindmontage

Van bruiloft tot afgewerkte auto

Met oplossingen van Phoenix Contact zorgt u voor nauwkeurige processen bij de bruiloft van carrosserie en aandrijflijn.

In de eindmontage worden de carrosserie en de aandrijflijn bij de zogenaamde bruiloft samengevoegd. Mens en machine monteren bovendien stoelen, cockpit, wielen en ruiten. Ten slotte is de afgewerkte en geteste auto klaar voor de verkoop.

De automatiseringsoplossingen van Phoenix Contact ondersteunen de juiste ergonomie en de bediening bij de handmatige inbouw. Ze zorgen voor nauwkeurige logistieke en montageprocessen met snelle, betrouwbare informatiestromen.

Uw voordelen

  • eenvoudig onderhoud en voorraadbeheer van reservedelen door toepassing van standaardproducten
  • kwaliteit door visuele ondersteuning van de montageprocessen
  • voordelige voorbewerking van de data in de procesregelende besturingen

Werkhoogteverstelling

Schakelmoduulcombinatie voor de werkhoogteverstelling  

Complete oplossing voor de werkhoogteverstelling

De verstelling van de werkhoogte ondersteunt de ergonomisch en kwalitatief optimale inbouw van de componenten in het voertuig.

Onze met standaardcomponenten opgebouwde concepten reiken tot aan volledige junction boxen. Deze complete oplossing verwerkt de stationsdata, stelt de werkhoogte in en voorziet in uitgebreide diagnosemogelijkheden. Bovendien is de oplossing eenvoudig in onderhoud en handling.

Bedieningshulp voor de operator

Bedieningshulp voor de operator via Panel-PC Designline  

Panel-PC uit de Designline-familie

Om elke mogelijke bestelvariant van een voertuig te kunnen leveren, ondersteunen displays en systemen van Phoenix Contact bij de handmatige inbouw van componenten, bijv. radio's.

Met de Panel-PC's uit de Designline-serie van Phoenix Contact beschikt u over krachtige techniek in een aantrekkelijke, compacte en rondom beveiligde IP65-behuizing.

SQL-datakoppeling voor kwaliteitsdata

SQL-datakoppeling   

Verwerking en archivering van de procesdata in een SQL-database

Bij het transport van grote datahoeveelheden komt het aan op betrouwbaarheid en snelheid.

De besturing maakt de gegevens voor de procesbewaking ook zonder complexe middleware ter plekke gereed voor de verwerking en archivering in een SQL-database. Daartoe worden bedrijfsdata direct van de besturing naar een database op een hoger niveau doorgegeven.

Besturing en communicatie

Naast hun besturingsfunctie regelen onze compacte besturingen de communicatie via vele IT-protocollen. Voor de visualisering wordt bijv. de interne webserver gebruikt. Bestanden kunnen via FTP worden geschreven en gelezen. De koppeling met een SQL-database is mogelijk met minimale programmeringswerkzaamheden.

Topologie: besturing en communicatie bij de eindmontage

Communicatie- en besturingsconcept voor de eindmontage

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20