Transporttechniek

Transporttechniek

Op het juiste moment op de juiste plaats

Onze concepten voor de draadloze communicatie ondersteunen het betrouwbare transport van materialen.

Bij de gehele automobielproductie moeten de juiste materialen op het juiste moment beschikbaar zijn bij de juiste productieprocessen. Juist vanwege het grote aantal varianten worden de hoogste eisen gesteld aan de beschikbaarheid en de informatieverwerking in de bewegende systemen.

Oplossingen van Phoenix Contact maken een voordelige engineering van de visualisering en een selectieve bedienbaarheid van de logistieke processen mogelijk. Onze concepten voor de draadloze communicatie ondersteunen het betrouwbare transport van materialen.

Uw voordelen

  • voordelige engineering door een selectief werkende visualiseringsassistent
  • slijtage- en verliesvrij schakelen van aandrijvingen
  • besparing op installatiewerkzaamheden door betrouwbare beproefde wireless-technologie

Aandrijvingen veilig schakelen

Hybride motorstarters CONTACTRON  

Aandrijvingen veilig schakelen en bewaken met de hybride motorstarter CONTACTRON

Niet elke aandrijving in de transporttechniek heeft een frequentieomvormer nodig. Met behulp van de hybride motorstarter CONTACTRON van Phoenix Contact kunnen aandrijvingen slijtage- en verliesvrij worden geschakeld en bewaakt.

Deze oplossing voor de motoraansturing maakt een bijzonder snelle, eenvoudige integratie in het veldbussysteem mogelijk. In het geval van nood-uit wordt het vermogen veilig afgeschakeld.

Draadloze communicatie

Elektrisch monorailsysteem voor de automobielindustrie  

Kabelloze dataoverdracht in een elektrisch monorailsysteem

In de transporttechniek is de kabelgebonden communicatie vaak zeer bewerkelijk en onderhoudsintensief. Phoenix Contact biedt beproefde wireless-oplossingen aan, bijv. voor de dataoverdracht in een elektrisch monorailsysteem en het overwinnen van de grenzen van een dwarstransportband.

Verdeelde bediening

Bedieningspaneel in de automobielproductie  

Visualiseringsassistent Viswiz voor uitgestrekte installaties

Volgens de machinerichtlijn is alleen de bediening van zichtbare bereiken toegestaan. Door dit voorschrift is een automatisch gegenereerde visualisering bij uitgestrekte installaties een uitdaging.

Phoenix Contact heeft hiervoor de selectieve visualiseringsassistent Viswiz ontwikkeld. Zo hebt u de passende visualisering op de juiste plaats.

Integraal transportconcept

De transporttechniek speelt in alle fabricagebereiken van de voertuigproductie een rol. Voor veel automatiseringstoepassingen kan de communicatie draadloos worden uitgevoerd: van vloertransportvoertuigen via skidsystemen tot en met elektrische monorailsystemen.

Onze oplossingen zijn gebaseerd op omvangrijke ervaringen in gerealiseerde projecten. Bovendien voorzien ze in het veilige schakelen van motoren en een op het zichtbare bereik afgestemde bediening.

Topologie: transportconcept

Phoenix Contact biedt een transportconcept aan voor alle fabricagebereiken van de voertuigproductie

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20