Carrosseriebouw

Carrosseriebouw

Produceren binnen takttijd

Oplossingen op basis van algemeen erkende IT-standaards maken slanke engineeringsprocessen en een snelle inproductiename mogelijk.

In de carrosseriebouw worden uiteenlopende carrosserievarianten het liefst zonder onderbreking en beïnvloeding van de takttijd gerealiseerd.

Onze uiterst communicatieve automatiseringsoplossing waarborgt de optimale informatiestroom voor een hoge productiviteit, flexibiliteit en kwaliteit in de productie. Netwerkproducten en besturingen van Phoenix Contact werken met bekende IT-standaards. Dat levert voordeel op bij de integratie in de engineeringsprocessen en zorgt voor snelle inproductienames.

Uw voordelen

  • een hoge productiviteit en afronding binnen de takttijd door snelle procesverwerking in de besturing
  • hoge integratiemogelijkheid en onafhankelijkheid door open standaards in de industriële communicatie
  • eenvoudige integratie van de automatiseringsoplossing in uw engineeringsproces door gestandaardiseerde interfaces

Bedieningsstation

Bedieningsstation  

Hard- en software voor een efficiënte bediening

De bediening is ook in de hooggeautomatiseerde productie een belangrijke productiviteitsfactor.

Overeenkomstig uw wensen stemmen wij specifieke concepten voor uw bedieningsstations met u af: van de toegepaste hardware tot en met de geïnstalleerde programmeer- en visualiseringssoftware. In combinatie met gestandaardiseerde bedieningsinterfaces zorgt het systeem voor maximale oriëntatie.

Software-architectuur

Screenshot van de applicatiesoftware  

Blokken voor een consistente architectuur

Van de engineering via de inbedrijfstelling tot aan een betrouwbare werking: een consistente architectuur van de applicatiesoftware houdt rekening met de bijzonderheden van elke levensfase van een productie.

Op basis van deze architectuur biedt Phoenix Contact talrijke functie- en visualiseringsblokken. Samen met de automatische visualisering verkrijgt u zo binnen de kortste tijd een voordelige oplossing.

Reductie van de basisbelasting

Besturing van de robotcellen via een tablet  

Aansturen van de resources via PROFIenergy

In de robotcellen is sprake van pauzetijden, bijv. bij een gereedschapwissel of bij reguliere werkpauzes.

Met de PROFINET-besturingen van Phoenix Contact schakelt u met PROFIenergy niet benodigde verbruikers of technisch bij elkaar horende installatiedelen gedurende productievrije perioden uit en vervolgens weer in. Dat bespaart energie en kosten.

Automatiseringsconcept

In de carrosseriebouw is sprake van herhaalde samenvoegingsprocessen. De installaties zijn voor de productie van bepaalde carrosseriedelen van elkaar gescheiden en door middel van firewalls beveiligd.

Voertuiggegevens worden via Layer 3-switches doorgegeven aan de installatie of cel. Besturingen zoals de RFC 470S PN regelen het procesverloop tegelijkertijd met de bewaking van de beveiligingscircuits.

Topologie: automatiseringsconcept in de carrosseriebouw

Concept voor een efficiënte automatisering in de carrosseriebouw

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20