Alarmeren via het mobiele netwerk

Alarmeren via het mobiele netwerk

Uitval voorkomen

Altijd op de hoogte, ook zonder constante verbinding.

Bewaak analoge en digitale waarden eenvoudig en veilig via het mobiele netwerk. Het compacte systeem voor communicatie op afstand TC MOBILE I/O X200 houdt u ook in het veld op de hoogte over de status of storingen van uw installatie. De draadloze routers alsmede de besturing met geïntegreerde modem ILC 151 GSM/GPRS verbinden deze mogelijkheid bovendien voor hun hoofdtaak.

Met alle oplossingen kunt u tekstberichten via SMS of e-mail verzenden en schakeluitgangen, bijv. voor vrijschakeling van de machine, instellen. Zo voorkomt u schade of uitvaltijden en vermijdt u dure servicewerkzaamheden op locatie.

Uw voordelen

  • geringere uitvaltijden van machines en installaties door automatisch alarmeren per SMS en e-mail
  • vermindering van de communicatiekosten door gebeurtenis-gestuurde alarmering
  • als ontvangend apparaat volstaat een standaard mobiele telefoon
  • mobiele netwerken zijn wereldwijd beschikbaar
  • integratie in bestaande besturingssystemen

Eén netwerk via SMS

Alarmeren via het mobiele netwerk  

SMS-berichten bieden mens en machine toegang tot alarmeringen en schakelhandelingen

Ook in de huidige tijd biedt alarmering per SMS-technologie bij fouttoestanden en kritische drempelwaarden enkele voordelen tegenover moderne communicatiemethoden. Zelfs bij onvoldoende mobiel bereik waar gesproken berichten en datacommunicatie niet meer betrouwbaar functioneren, kunnen SMS-berichten nog wel worden doorgegeven. Hiermee is de beste bereikbaarheid in het veld ook onder slechte ontvangstomstandigheden gewaarborgd.

Ook als een alarmmelding de technisch medewerker in het veld niet hoeft te bereiken, maar in het alarmmanagement van een besturingssysteem moet worden geïntegreerd, biedt de technologie een oplossing. Met een besturing en een draadloze router van Phoenix Contact kunnen met behulp van de functieblok RESY+ SMS-meldingen worden ontvangen en vervolgens, bijvoorbeeld via OPC-interface, naar het centrale besturingssysteem worden doorgestuurd.

Gratis app voor het meldsysteem TC Mobile I/O X200

TC Mobile I/O-app  

Met de TC MOBILE I/O-app verstuurt u SMS-schakelcommando's en bespaart u zich het schrijven van een SMS

Bij het binnenkomen van alarmeringen per SMS moeten er oplossingen worden gezocht. Door de storing eenvoudig te bevestigen of door een commando tot opnieuw opstarten door middel van een SMS-bericht kunnen storingen eventueel direct worden verholpen. Zo kan een bezoek aan de installatie worden voorkomen of kan onderhoud worden ingepland op een ander tijdstip.

De TC Mobile I/O-app (voor iOS en Android) maakt de TC Mobile I/O X200 hierbij nog eenvoudiger in gebruik en bespaart u het schrijven van een SMS-tekst. Hiermee kunt u de uitgangen comfortabel met een druk op de knop schakelen en beschikt u door eenvoudig opvragen van de status van uw apparaat altijd over recente informatie.

Superieure producten

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20