Vulstandbewaking

Vulstandbewaking

Voor een hoge beschikbaarheid van de installatie

Met de vulstandbewaking van Phoenix Contact herkent u in een vroeg stadium afwijkingen van belangrijke installatieparameters, worden deze gemeld of worden installatiedelen gericht uitgeschakeld.

Tankfarms bestaan vaak uit tanks van verschillende grootte met soms een inhoud van wel meer dan 30.000 m³. Het vullen en legen van de tanks moet worden bewaakt en er moet een betrouwbare overloopbeveiliging worden geïnstalleerd.

Met de oplossing van Phoenix Contact hebt u altijd overzicht over de vulstand, de temperatuur en de druk. Een systeem dat uit verschillende sensoren bestaat, deels in de Ex-zone, neemt de desbetreffende meetwaarden op. Om deze signalen door te geven, te verwerken en snel te kunnen reageren, bieden wij u het passende pakket met besturings- en communicatietechniek alsmede functioneel veilige componenten.

Uw voordelen

  • geteste veiligheid met SIL-gecertificeerde techniek voor de overloopbeveiliging
  • gestandaardiseerde sensorcommunicatie met I/O-techniek volgens NAMUR
  • één partner voor de tank- en klepbewaking dankzij een breed productenprogramma alsmede oplossings- en branche-knowhow
  • geteste componenten met internationale Ex-toelatingen

Eenvoudige beveiliging tegen overvulling met gecertificeerde componenten, ook zonder veiligheidsbesturing

Directe herkenning van afwijkingen

Vulstandbewaking  

Vulstandbewaking

Functioneel veilige sensoren registreren de vulstand en melden een toestand die gevaar oplevert.

Met veilige grenswaarderelais wordt de aansturing van de ingangsklep onderbroken. Door de op veerdruk werkende veiligheidskleppen wordt de toevoer tot de tank betrouwbaar gestopt en voorkomen dat deze overloopt.

Ruimtebesparende en veilige componenten voor de functionele veiligheid

Besturingstechniek en safety-componenten voor de overloopbeveiliging  

Besturingstechniek en safety-componenten voor de overloopbeveiliging

De Ex i-scheidingsversterkerfamilies MACX Analog Ex en MACX Safety Ex zijn ATEX- resp. IECEx-toegelaten en standaard SIL-gecertificeerd. MACX Analog Ex biedt u 1- en 2-kanaals Ex i-signaalscheidingsmodulen op een bouwbreedte van slechts 12,5 mm.

Voor veilig in- en uitschakelen bieden wij u een gecertificeerd koppelrelais met gedwongen contacten aan. Voor in de procesindustrie of de machinebouw: in geval van nood moet een betrouwbare signaalkoppeling gewaarborgd zijn.

Schaalbare automatiseringsmodulen voor de tankbewaking

Met een breed productenprogramma SIL-gecertificeerde techniek voor functionele veiligheid, Ex i-scheidingsversterkers en modulaire besturingssystemen realiseert u een efficiënte vulstandregeling. Behalve de vulstandregeling wordt er een overloopbeveiliging geïnstalleerd, die in geval van nood een veiligheidsklep aanstuurt en de toevoer naar het tank betrouwbaar stopzet.

Vulstandbewaking  

Vulstandbewaking met geteste componenten en internationale Ex-toelatingen

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20