Nooddouchebewaking

Nooddouchebewaking

Verhoogde veiligheid voor de operators

Bewaak uw nooddouches eenvoudig en betrouwbaar met oplossingen van Phoenix Contact.

Vaak wordt het onderhoud van nooddouches ter plaatse uitgevoerd door een technisch servicemedewerker en operators zijn in geval van nood afhankelijk van hulp om bedrijfshulpverleners in te lichten. Bovendien is het volgens internationale standaarden voor arbeidsveiligheid verplicht om de installaties regelmatig te onderhouden.

Een centrale bewaking met Phoenix Contact bespaart regelmatige inspectierondes en zorgt ervoor dat de nooddouche ook direct na de laatste inspectieronde functioneert. Bovendien worden de bedrijfshulpverleners zeer accuraat gealarmeerd, wat de veiligheid van de operators ten goede komt.

Uw voordelen

  • verhoogde arbeidsveiligheid dankzij directe alarmering van bedrijfsveiligheidsdienst en bedrijfshulpverlening per SMS, e-mail of webdienst bij activeren van nooddouche
  • comfortabele bewaking van de nooddouches en gegarandeerd functioneren door gebruikmaking van cloud-services
  • eenvoudige aantoonbaarheid van de regelmatige onderhoudsbeurten dankzij automatisch bewaren van onderhoudsrapporten

Centrale bewaking van de status van de installaties

Bij activering van een nooddouche wordt een melding gegenereerd die per SMS, e-mail of webdienst kan worden verstuurd. Ook is een koppeling met de ODP-server of Proficloud mogelijk, om in geval van nood snel te kunnen reageren.

Met de oplossing van Phoenix Contact worden de bedrijfsveiligheidsdienst en de bedrijfshulpverlener direct op het moment van activering van de nooddouche gealarmeerd.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20