Schakelkastbouw efficiënt maken

Naadloze processen van de projectering tot de complete schakelkast

Schakelkastbouwers staan wat de efficiency van hun processen betreft voor bijzondere uitdagingen. Het doel is om de procesketen van de engineering en het opstellen van het schakelschema tot de complete schakelkast zo efficiënt mogelijk te maken.

Een naadloze procesketen is in de schakelkastbouw een belangrijke voorwaarde voor efficiency en concurrentievermogen. In de fases van de procesketen zijn er talloze gelegenheden om digitaliserings- en automatiseringsmethodes toe te passen. Met het uitgebreide aanbod aan oplossingen en diensten helpt COMPLETE line u dit potentieel optimaal te benutten.

Naadloze processen over de hele linie van de waardecreatieketen

Van de planning tot de complete schakelkast

Systeemonderbrekingen kosten tijd, zowel tijdens de planning als de aanschaf en productie in de schakelkastbouw. Softwareprogramma's die een naadloze gegevensstroom garanderen zijn van groot belang voor de efficiëntie van het hele proces. Compleet digitaal beschreven artikelen en naadloze systeeminterfaces vormen de basis voor geoptimaliseerde processen in de schakelkastbouw.

Engineerings- en markeringssoftware PROJECT complete

Planning and marking software PROJECT complete

Met de intuïtieve projectering, intelligente functies en klantspecifieke gebruikersinterfaces is de software PROJECT complete de innovatieve oplossing voor de eenvoudige engineering van uw klemmenstrook en de ongecompliceerde productie van de bijbehorende markeringen.

Configurators voor een specifieke productselectie

Configurators for an individual product selection

Onze configurators bieden u ondersteuning bij het vinden van het juiste product. Dankzij eenvoudige filtermenu's, gedetailleerde visualisatie en een intuïtieve gebruikersinterface configureert u uw individuele oplossingen in een paar stappen. Naast een rechtstreekse besteloptie voor de hardware krijgt u gelijk de digitale tweeling van uw configuratie voor de integratie in uw CAD-planning.

Engineeringssoftware clipx ENGINEER

Engineering-Software clipx ENGINEER

Met de engineeringssoftware clipx ENGINEER kunt u efficiënter dan ooit klemmenstroken, voorgemonteerde montageplaten en klemmenkasten plannen, bestellen en naadloos de gegevens aan de productie overdragen – op elke werkplek!

Realtimegegevens voor bestellingen in de schakelkastbouw

Bestelprocedures automatiseren

Functionerende leveringsketens en naadloze bestelprocessen zijn in tijden van toenemende complexiteit en enorme tijdsdruk bijzonder belangrijk. Juist bij klantspecifieke modulen verlaagt een hoge transparantie wat betreft de verwachte leveringstijden en eventuele kosten de inspanningen enorm.

Meer efficiency door gestandaardiseerd productenprogramma

More efficiency through a standardized product portfolio

COMPLETE line biedt u een innovatief productenprogramma voor alle functies in de schakelkast. Dankzij een eenvoudige, intuïtieve bediening van de op elkaar afgestemde hardwarecomponenten bespaart u tijd bij de montage, de inbedrijfstelling en het onderhoud. Met de push-in-aansluittechniek kunt u snel en zonder gereedschap kabels aansluiten. Gestandaardiseerd markerings-, doorverbindings- en testtoebehoren reduceert het aantal vereiste componenten aanmerkelijk.

Engineerings- en markeringssoftware PROJECT complete

Planning and marking software PROJECT complete

PROJECT complete voert de bestelling van uw projecten direct uit*. Stuklijsten worden online aan Phoenix Contact overgedragen. U ontvangt per omgaande een prijscalculatie en informatie betreffende de beschikbaarheid van de producten.
*Bestelproces momenteel alleen beschikbaar in Duitsland.

Klantspecifiek geconfectioneerde klemmenstroken

Customer-specific assembled terminal strips

Onze klemmenstrookproductie helpt u om opdrachtpieken flexibel te verwerken of de klemmenstroken just-in-time aan uw serieproductie toe te voegen. Daarbij wordt het proces door een naadloze automatisering van de bestelprocedure ondersteund: dat begint bij de berekening van prijs en leveringsdatum en het aannemen van de bestelling en eindigt bij de levering.

Klantspecifiek gemarkeerd materiaal eenvoudig online bestellen

Customer-specific printed markings easily order online

Via de klantspecifieke markeringsservice ontvangt u individueel gemarkeerde coderingsoplossingen just-in-time voor uw productie. Alle materialen voor markering volgens klantspecificaties zijn gemarkeerd met het "Printed for you"-symbool. Deze kunnen op onze website worden voorzien van de door u gewenste markering.

Mechanische bewerking van montagerails

Ondersteund door digitale productiedocumentatie

De mechanische bewerking is in de schakelkastbouw een van de processtappen die voornamelijk uit handmatige productiestappen bestaat. Deze bestaat naast de bewerking van de schakelkast en montageplaat ook uit het snijden van kabelgoten en montagerails. Efficiënt ontworpen en digitaal ondersteunde werkprocessen reduceren de cyclustijd en de kosten.

Profiel- en railknipapparaten

Profile and DIN-rail cutters

Met de profiel- en railknipapparaten van Phoenix Contact kunt u een grote variëteit aan standaardmontagerails en kabelkanalen snel, moeiteloos en precies op maat snijden.
Zorg voor een schone en veilige werkplek: kunststof- of metalen profielen knipt u spaan- en braamloos door.
Nabewerken, zoals het ontbramen bij het zagen, is daarom niet meer nodig.

Engineerings- en markeringssoftware PROJECT complete

Planning and marking software PROJECT complete

PROJECT complete levert alle noodzakelijke gegevens voor uw klemmenstrookproductie, als digitaal productiedocument voor de handmatige montage van de klemmenstrook of als export in het AutomationML-formaat voor de besturing van semiautomatische of volledig automatische productiesystemen voor uw klemmenstrookproductie.

Foutvrij montagerails plaatsen

Ondersteund door digitale productiedocumentatie

Digitale productiedocumentatie kan zowel de handmatige als de volautomatische plaatsing van montagerails in de schakelkastbouw ondersteunen. Deze gegevens kunnen ook voor assistentiesystemen worden gebruikt. Zo worden de cyclustijd en de foutmarge duidelijk gereduceerd.

Engineerings- en markeringssoftware PROJECT complete

Planning and marking software PROJECT complete

PROJECT complete levert alle noodzakelijke gegevens voor uw klemmenstrookproductie, als digitaal productiedocument voor de handmatige montage van de klemmenstrook of als export in het AutomationML-formaat voor de besturing van semiautomatische of volledig automatische productiesystemen voor uw klemmenstrookproductie.

Industriële coderingsoplossingen

MARKING system

De complete codering van alle componenten is een uiterst arbeidsintensieve processtap in de schakelkastbouw. Voer deze taak efficiënt en intuïtief uit: het allesomvattende systeemaanbod MARKING system, bestaande uit professionele markeringssoftware, innovatieve markeringssystemen en coderingsmaterialen voor alle toepassingsgebieden, biedt u gebruikersvriendelijke oplossingen, vanaf de engineering tot aan de gebruiksklare codering.

Flexibele uv-led-kaartprinter BLUEMARK ID / BLUEMARK ID COLOR

Flexible UV-LED printer  BLUEMARK ID

Dankzij optionele kleurenprint, de keuze uit meer dan 1300 markeringsmaterialen (kunststof en aluminium) en etiketten, is de BLUEMARK ID de ideale oplossing voor al uw wensen. Door de stapelfunctie kunnen materialen efficiënt worden verwerkt zonder dat ingrepen van de gebruiker vereist zijn. De intuïtieve bedieningssoftware leidt u door het complete printproces.

Efficiënte thermische rolprinter THERMOMARK ROLL 2.0

Efficient thermal transfer printer for roll and continuous formats THERMOMARK ROLL 2.0

Door de hoge kostendruk in de schakelkastbouw zijn efficiënte en tegelijkertijd veelzijdige oplossingen voor de markering vereist. De THERMOMARK ROLL 2.0 print etiketten en crimpslangen in rol- en eindeloos formaat voor toepassingen in de klemmen-, ader-, kabel-, -apparaten en installatiemarkering. De beproefde thermische printtechnologie maakt een onderhoudsarm bedrijf mogelijk.

Mobiele thermische kaartprinter THERMOMARK PRIME

Mobile thermal transfer printer THERMOMARK PRIME

Stationair op uw bureau of mobiel - de THERMOMARK PRIME kan overal worden ingezet waar u hem nodig heeft. Met geïntegreerde markeringssoftware, netonafhankelijke energievoorziening en een intuïtief bedienbare gebruikersinterface is de thermische printer optimaal geschikt voor mobiele toepassing.

Engineerings- en markeringssoftware PROJECT complete

Planning and marking software PROJECT complete

De software PROJECT complete is uw snelle en comfortabele oplossing voor simpele markeringsoplossingen. Met de markeringssoftware kunnen alle markeringssystemen van Phoenix Contact en van standaard office-printers intuïtief worden bediend. Beschikbare markeringsgegevens worden efficiënt rechtstreeks vanuit CAE-systemen, tabellen- en tekstverwerkingsprogramma's geïmporteerd.

Efficiency en flexibiliteit verhogen

Het potentieel in de adervoorbereiding en -verwerking optimaal benutten

In de adervoorbereiding en -verwerking is er nog een aanzienlijk potentieel voor de verbetering van de efficiency. Dit tijdrovende werk neemt ongeveer de helft van de werktijd van de schakelkastbouwer in beslag. Werknemersassistentiesystemen, op elkaar afgestemd handgereedschap en gereedschapsautomaten maken van dit potentieel optimaal gebruik wat betreft efficiency en flexibiliteit.

Werknemersassistentiesysteem voor de efficiënte adervoorbereiding

YouTube

clipx WIRE assist maakt een efficiënte adervoorbereiding mogelijk. Het software-ondersteunde systeem leidt de gebruiker door het proces van semigeautomatiseerde adervoorbereiding, stuurt de relevante uitgangsmodulen aan en stelt de noodzakelijke informatie gebaseerd op CAE-gegevens beschikbaar.

Gereedschapsautomaten voor een snelle aderverwerking

Automatic devices for the fast wire processing

Knippen, strippen en crimpen: automatiseer deze drie stappen. Reeds bij kleine en middelgrote hoeveelheden levert u dit een financieel voordeel op.

Engineerings- en markeringssoftware PROJECT complete

Planning and marking software PROJECT complete

PROJECT complete levert alle noodzakelijke gegevens voor uw klemmenstrookproductie, als digitaal productiedocument voor de handmatige montage van de klemmenstrook of als export in het AutomationML-formaat voor de besturing van semiautomatische of volledig automatische productiesystemen voor uw klemmenstrookproductie.

Voor alle situaties het juiste gereedschap

The right tool for every application

Knippen, strippen, crimpen, schroeven en meten – voor alle toepassingen in de elektrotechniek levert Phoenix Contact het optimale handgereedschap. Maak kennis met het hoogwaardige verwerkings- en meetgereedschap uit ons productenprogramma TOOL fox.

Push-in-aansluittechniek voor een snelle installatie zonder gereedschap

Bedradingswerkzaamheden aanzienlijk reduceren. Met de Push-in Technology kunt u schakelkasten snel en zonder gereedschap bekabelen dankzij de bijzonder simpele insteektechniek. COMPLETE line biedt productoplossingen voor alle functies met push-in-aansluiting.

Push-in-aansluittechniek voor een snelle installatie zonder gereedschap

Services voor markeringssystemen

Services for a smooth marking process

Onze diensten rondom uw markeringssystemen bieden u flexibele, op uw speciale behoeften afgestemde oplossingen. Zo ondersteunen wij het foutloze verloop van uw processen en vereenvoudigen uw dagelijks werk.

Professionele cloudgebaseerde oplossingen voor de digitalisering in de schakelkastbouw

Professional cloud solutions for digitalization of control cabinet building

Phoenix Contact biedt u met Proficloud complete, op uw behoeften afgestemde cloudgebaseerde oplossingen aan. Koppel uw productie en de ontwikkeling wereldwijd en over de grenzen van uw bedrijf heen. Registreer met Proficloud uw wereldwijde machine- en installatiegegevens en combineer grote datahoeveelheden uit verschillende bronnen. Op basis van de moderne gegevensanalyse, maakt u gekwalificeerde beslissingen en prognoses en verbetert u de controle over uw operationele processen.

Technologisch toonaangevende producten voor elke functie in de schakelkast

 

COMPLETE line biedt u innovatieve producten voor alle functiegebieden van de schakelkast: van de besturing tot een betrouwbare 24 V-voeding. Profiteer van veelzijdige aansluittechniek en oplossingen voor de veilige aanpassing van signalen. Daarnaast ontwerpt u met de COMPLETE line portfolio individuele concepten voor de functionele veiligheid, de netwerkcommunicatie en het schakelen van lasten. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd voor een optimale synergie tijdens bedrijf.