Windows XP

Säkerhet för industrianläggningar med Windows XP

Skydda din Windows XP-industridator - även när supporten upphör 8 april!

Den 8 april 2014 upphörde Microsofts support för Windows XP. Sedan dess kan säkerhetsluckor i Windows XP-datorer inte längre åtgärdas med uppdateringar. Skydda därför din anläggning med mGuard Security-modul från Phoenix Contact - utan att ingripa i ditt löpande system.

Fördelarna

  • Enkel modernisering av det befintliga nätverket: ingen ändring av den befintliga systemkonfigurationen genom det patenterade Stealth Mode
  • Lika snabbt som vanligt: systemets realtime-performance påverkas inte
  • Ekonomiskt eftersom hela bytet av hårdvara, mjukvara pch produktionsanläggningar bortfaller
  • Okomplicerad integration i dina automations- och IT-landskap
  • Bästa skyddet med den industriella virusgivaren CIFS Integrity Monitoring

Supporten för Windows XP upphör - vad innebär det?

Windowsdatorer i automationen  

Windowsdatorer i automationen

Den 8 april 2014 upphörde Microsofts utvidgade support för Windows XP. Från detta datum tillhandahåller inte längre Microsoft säkerhetsuppdateringar för att åtgärda nya säkerhetsluckor. Din säkerhetsrisk ökar därför varje dag: angripare kan tränga in i produktionsdatorn med äldre Windows operativsystem, eller så kan det smittas av virus, trojaner eller maskar. Microsoft och säkerhetsexperterna varnar därför en fortsatt oskyddad drift. Det är dags att agera!
Den utökade supporten för Windows XP Embedded fortsätter för övrigt även fram tills januari 2016.

Virusskydd genom CIFS Integrity-övervakning

mGuards funktion CIFS Integrity Monitoring (CIM) är en industriell virusgivare, som övervakar och känner av dina filsystem med avseende på oväntade förändringar, om en Windows-dator smittats av skadlig programvara. Om en förändring fastställs, larmas du av mGuards per e-post eller SNMP-Trap. CIFS Integrity Momitoring är ett industrikompatibelt alternativ till traditionella antivirusprogram. Din speciella fördel ligger i att Windows-datorn knappt belastas så att realtidsegenskaperna inte påverkas negativt. Med mGuard behövs ingen regelbunden nedladdning av virusmönster.

Industriell virusgivare CIFS Integrity Monitoring  

mGuards CIFS Integrity Monitoring-funktion

Dynamisk filövervakning

Vid behov ger mGuards "Anti Virus Scan Connector" även en traditionell virusscanner åtkomst till Windows-styrsystemsdatorns filsystem. För dig innebär detta att dina inloggningsdata inte måste överlämnas till en extern dator och att ditt system skyddas ytterligare genom mGuards brandvägg. Styrsystemsdatorns realtidskapacitet påverkas inte.

Stealth Mode – säkerhet utan systemförändring

Genom det patenterade Stealth Mode kan mGuard-Security-modulen helt transparent integreras i ett befintligt nätverk även i efterhand. mGuard övertar då automatiskt MAC- och IP-adresser för systemen som ska skyddas, så att inga ytterligare adresser behöver tilldelas för management av mGuard-Security-modulerna. Några andra ändringar i nätverkskonfigurationen behöver inte heller genomföras i andra syften.

Isolering av Windowsdatorn med en brandvägg

mGuard-Security-modul med integrerad brandvägg  

mGuard-Security-modul med integrerad brandvägg

För att minimera säkerhetsrisken genom en Windows XP-dator i nätverket, ska den isoleras så mycket som möjligt från det övriga nätverket. mGuard-brandväggen kontrollerar och filtrerar kommunikationen från och till de skyddande systemen med ett konfigurerbart regelverk. Därigenom begränsas kommunikationen till partners, protokoll, portar och förbindelsesystem, som behövs för hela anläggningens funktion.

Vår service – ditt security-koncept

Serviceteam nätverksteknik  

Våra nätverksspecialister - arbetar för dig

Vid behov kontrollerar våra specialister ditt nätverk, och utarbetar ett individuellt Security-koncept baserat på dina krav. Därutöver utbildar du dina medarbetare med avseende på industriell nätverkssäkerhet.

Vid behov använder du enkelt kontaktformuläret upptill till höger på denna sida.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng