SafetyBridge Technology

Vi gör alla styrsystem säkra

SafetyBridge Technology står för en nätverks- och styrsystemsoberoende säkerhetslösning.

Med denna teknik överförs och utvärderas säkerhetsrelaterade signaler via standardautomationsnätverk. Detta fungerar utan säkerhetsstyrsystem.

Denna teknik står till förfogande för I/O-systemen Axioline F och Inline. Tekniken är certifierad för följande nätverk: INTERBUS, PROFIBUS, PROFINET, Modbus, CANopen, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT och Sercos.

Fördelarna

  • Ekonomisk systemuppbyggnad eftersom det inte behövs någon säkerhets-PLC eller ett säkert fältbussystem
  • Flexibel användning tack vare kompatibilitet med alla vanliga bussystem
  • Enkel konfigurering med SAFECONF-mjukvara
  • Trådlös kommunikation – överför säkra data med trådlös överföring

Raspberry Pi och SafetyBridge Technology omsätter säkerhetsfunktioner upp till SIL3

Applikation med Raspberry Pi  

Applikation med minidatorn Raspberry Pi

Den skildrade applikationen med minidatorn Raspberry Pi visar möjligheterna med de nya Axioline F-I/O-modulerna med Phoenix Contacts SafetyBridge Technology. SafetyBridge-tekniken gör säkerhetsfunktionerna upp till SIL 3 och PLe helt oberoende av vilken styrsystemstyp eller vilket nätverksprotokoll som används.

Utöver de klassiska PLC:erna kan även alla typer av maskin-, CNC-, embedded eCLR, CODESYS- eller PC-baserade styrsystem användas som styrsystem.

I applikationen används en Raspberry Pi-Board som representant för alla högnivåspråks- och IEC 61131-programmerbara styrsystemstyper. Baserat på det raspbianska operativsystemet drivs CODESYS med integrerad EtherCAT-Master som PLC-runtimesystem.

Axioline F-I/O-moduler med SafetyBridge Technology är anslutna till EtherCAT-nätverket via Axioline F-terminalmoduler. Alla säkerhetsfunktioner såsom säker avläsning, överföring, bearbetning och utmatning realiseras i de säkra I/O-modulerna. Med ett SafetyBridge Technology-funktionsblock tar Raspberry Pi-Boardens CODESYS-applikation upp all status- och diagnostikinformation från de säkra I/O-modulerna. Den styr de säkra utgångarna genom tillämpning av bekräftelseprincipen.

I/O-system för kopplingsskåpet med SafetyBridge Technology

SafetyBridge Technology  

SafetyBridge Technology för Inline och Axioline F

SafetyBridge Technology står lika mycket till förfogande för Inline-systemet som för Axioline F-I/O-systemet.

Inline är den flexibla allt-i-allon i anpassningsbar konstruktion. Ur ett stort urval av I/O-moduler och funktionsplintar för alla vanliga fältbussystem och Ethernet-nätverk integreras automationsfunktionerna helt manuellt.

Axioline F är I/O-systemet i blockmodulkonstruktion. Axioline F är speciellt lämplig för snabba och synkroniserade processer med sina utmärkt korta reaktionstider. Push-in tekniken ger en enkel och snabb installation och tack vare minskad strålning är Axioline även lämplig för byggnader.

Säkerhetskonfiguration med SAFECONF

SAFECONF-mjukvara  

Konfigurera säkerhetsenheterna genom att dra och släppa

Med dra-och-släpp-funktionen blir säkerheten enkel. Med hjälp av den kostnadsfria mjukvaran SAFECONF kan du konfigurera funktionerna i SafetyBridge med några få klick på musknappen.

Enhetskonfiguration med SAFECONF följer gällande lagar för konfiguration av säkerhetstillämpningar. Kraven enligt standarden ISO 13849-1 kan uppfyllas på ett effektivt sätt med SAFECONF.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng