Hannover Messe 2018

Hannover Messe 2019

1 till 5 april 2019 i Hannover
hall 9, monter F40

Vi tackar alla som besökte oss på Hannover Messe 2018: i vår monter i hall 9, i paviljongen Smart Engineering and Production i hall 8, i paviljongen Phoenix Contact Wireless i hall 8, hos företaget PROTIQ i hall 6 och i många andra paviljonger.

Phoenix Contact sänder varma hälsningar – din nyckelpartner för kreativa lösningar inom anslutningsteknik, elektronik och automation på väg mot en digital värld.

Vi ses på Hannover Messe 2019. Då kommer vi återigen erbjuda dig möjligheten att säkra en gratisbiljett till ditt besök på mässan.

Bilder från vår paviljong på Hannover Messe 2018

Phoenix Contact är nöjda med den lyckade veckan på mässan. De senaste lösningarna inom elteknik, elektronik och automation presenterades där.
 
Lyssna på uttalandet från vår personalchef, professor Gunther Olesch samt från företagschefer från Phoenix Contact Mexico.

Starta video

Partnerlandet Mexiko på Hannover Messe 2018

Mexiko var partnerland på Hannover Messe 2018  

Mexiko var partnerland på Hannover Messe 2018

För första gången var Mexiko partnerland på Hannover Messe 2018.

Med över 160 mexikanska företag på plats väckte Mexiko som en handelspartner för framtiden, industrivärldens intresse genom att presentera nya teknologier, tillväxtstrategier och forskningsteman.

Sedan 1994 har Phoenix Contact en filial i Mexico City.

Våra viktigaste punkter på Hannover Messe 2018

På vägen mot en digital värld är Phoenix Contact en nyckelpartner för kreativa lösningar inom anslutningsteknik, elektronik och automation. Besök oss på mässan i hall 9, monter F40 och upplev våra innovativa komponenter, system och lösningar.

Låt dig inspireras av kreativa lösningar inom områdena infrastruktur och energi samt processindustri och fabriksautomation. Våra industriexperter har många års know-how och hjälper dig att skapa behovsanpassade lösningar - allt från en och samma leverantör.

Både digitalisering och Industri 4.0 har sedan länge kunnat omsättas i praktiken. Det spelar ingen roll om du behöver en molnanslutning eller vill dra fördel av en öppen styrplattform. Vi erbjuder skräddarsydda automationslösningar som vi utvecklar tillsammans med dig - du behöver bara fråga oss.

Inom automationsområdet pågår det ett unikt paradigmskifte. Klassiska systemstrukturer utvecklas till globalt sammankopplade produktionssystem. Efterfrågan på Smart Maintenance, digitalisering och flexibla tillverkningsprocesser ökar. Unga ingenjörer och programvaruutvecklare tar fram nya arbetssätt. Framtidsinriktade företagsmodeller blir möjliga tack vare molndatabehandling.

Det är dags för en plattform som erbjuder nya möjligheter för automatisering. Upplev den nya, öppna styrplattformen PLCnext Technology och den professionella molnlösningen Proficloud.

Mer information

Med ett ökat antal decentrala automationslösningar stiger också antalet nödvändiga gränssnitt. Oavsett om det rör sig om industri- eller processautomation, fastighetsautomation eller tillämpningar inom energiområdet - skräddarsydda kretskortsanslutningar, jackbara anslutningar och elektronikkapslingar utgör överallt basen för intelligent sammankopplade enheter.

Upptäck de senaste innovationerna från Phoenix Contact på Hannover Messe. Spakmanövrerade kretskortsanslutningar, mångsidigt användbara elektronikkapslingar och kompakta fiberoptik-spliceboxar är bara ett litet urval av våra kreativa lösningar för en smart värld.

Kopplingsskåpstillverkningen kännetecknas idag av allt mindre serier, ökat kostnadstryck och korta leveranstider. Mot detta står en produktion med relativ låg grad av automatisering.

I vår mässmonter har vi ett generöst utformat verkstadsområde där vi visar hur dina processer kan effektiviseras. Det handlar både om rätt val av komponenter, en intuitiv planering - samt en tillverkning med snabb anslutning och installation.

Programvaran EV Charging Suite utgör gränssnittet mellan förare, laddpark och elnätsföretag samt betalningssystem. Den integrerade energihanteringen säkerställer att den avtalsenliga anslutningseffekten fördelas mellan laddpunkterna på ett optimalt sätt. Programvaran underlättar dessutom hanteringen av laddpunkter, användare, olika behörighetsmodeller och förbrukningsbaserad avgiftshantering via backend-leverantören.

Mer information

Tack vare integrerad kylning uppnår laddningsstationerna en laddningseffekt på upp till 500 000 W med vår HPC-teknik. På så sätt kan en elbil laddas på tre till fem minuter för en räckvidd på 100 kilometer. I leveransomfånget till High Power Charging-system ingår laddhandtag till elbilar, laddkabel, kylaggregat samt tillhörande styrsystem för kylkretsen. Dessutom erbjuds en standardiserad adapter inklusive dragavlastning för införing av laddkabeln i laddningsstationen.

Mer information

Grundläggande för morgondagens intelligenta produktion är användningen av en enhetlig digital beskrivning. Vårt tekniska nätverk som består av Eplan, Rittal och Phoenix Contact, presenterar en genomgående, automatiserad process. Från den digitala artikeln, via engineering fram till produktion.

Vad är Hannover Messe?

Phoenix Contact på världens största industrimässa  

Phoenix Contact på världens största industrimässa

Hannover Messe är den ledande och viktigaste mässan för den internationella industrin. Den baserar på flera branschmässor som presenterar den moderna industrins viktigaste teman:

  • Integrated Automation, Motion & Drives: internationellt ledande mässa för integrerad automation, industriell IT, driv- och flödesteknik
  • Digital Factory: internationellt ledande mässa för integrerade processer och IT-lösningar
  • Energy: internationellt ledande mässa för energisystem och mobilitet
  • Industrial Supply: internationellt ledande mässa för leverantörslösningar och lättviktskonstruktioner
  • Research and Technology: internationell ledande mässa för forskning, utveckling och tekniköverföring

De här olika branschmässorna fokuserar på olika tekniker och tillämpningsområden. 2018 fusionerar de ledande branschmässorna Industrial Automation och MDA och blir ett nytt årligt evenemang, Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD). IAMD återspeglar hela spektrumet inom industriell automation, IT, driv- och flödesteknik. Företag får därmed en plattform där de kan presentera lösningar för intelligenta tillverkningsprocesser. På så sätt förverkligas konceptet Smart Factory. Phoenix Contact finns på den nya, ledande branschmässan i hall 9.

Phoenix Contact på Hannover Messe

Phoenix Contact mässmonter  

Phoenix Contact-mässmonter på Hannover Messe 2018

Phoenix Contact har ett mycket nära förhållande till industrimässan, inte bara på grund av den geografiska närheten. Sedan 65 år tillbaka har företaget från Blomberg årligen presenterat sina tekniska innovationer på mässan i Hannover.

Tillsammans med Siemens och Rittal tillhör Phoenix Contact idag de största utställarna på Hannover Messe. Våra experter har den senaste informationen om automation och elektroteknik. De presenterar framtidssäkra lösningar för Industrie 4.0. Med nästan 100 års erfarenhet arbetar Phoenix Contact idag med lösningar för morgondagens intelligenta produktion.

Våra höjdpunkter från över 60 år på Hannover Messe

Phoenix Contacts mässmonter omkring 1960  

Phoenix Contacts mässmonter omkring 1960

Phoenix Contact och Hannover Messe: en lång vänskap

Sedan 1953 har Phoenix Contact presenterat sina tekniska innovationer på Hannover Messe.

Världens största industrimässa är verksamhetsårets höjdpunkt: här kan vi äntligen presentera de nya produkterna för allmänheten.

Under sina 65 år på mässan har företaget upplevt några alldeles speciella höjdpunkter:

Obama besöker Phoenix Contact på Hannover Messe  

Obama besöker Phoenix Contact på Hannover Messe

Obamas besök på Hannover Messe: på kurs mot framtiden med förbundskanslern och presidenten

År 2016 var USA partnerland till Hannover Messe. Därför gjorde den dåvarande amerikanska presidenten Barack Obama ett besök i Hannover. Vid den traditionella rundvandringen med förbundskansler Angela Merkel blev han introducerad till unika tekniska innovationer.

I Phoenix Contacts monter gav Frank Stührenberg och Jack Nehlig t.ex. en presentation av den nya E-Mobility-snabbladdningskontakten. En särskild höjdpunkt: för att demonstrera snabbladdningstekniken hade Phoenix Contact byggt upp sportbilen DeLorean DMC-12, känd från filmerna ”Tillbaka till framtiden”. President Obama visade inte bara livligt intresse för den innovativa laddningstekniken. Med sina filmkunskaper imponerade han både på förbundskanslern och Phoenix Contacts VD Frank Stührenberg.

Hannover Messe – Historia

Lär dig mer om mässans 70-åriga historia.

”Tradition och innovation” är mottot för världens största industrimässa. Den grundades år 1947 och hette då ”Exportmässan 1947 Hannover“. Det hela organiserades av Deutsche Messe- und Ausstellungs-AG Hannover-Laatzen. Efter andra världskriget skulle den nya industrimässan vara en motpol till Leipzigmässan i dåvarande DDR och särskilt belysa Västtysklands innovationskraft.

Hannover Messe blev snart ett viktigt evenemang för gäster från hela världen för att skapa internationella kontakter. Redan 1950 deltog utställare från tio olika länder, däribland USA. Under årens lopp fick mässan en alltmer internationell prägel. År 1980 blev Brasilien det första partnerlandet till Hannover Messe. Sedan dess presenterar varje år företag från ett nytt land sina produkter.

Ur Hannover Messe Industrie, förkortat ”HMI”, uppstod 1986 CeBIT (Centrum der Büro- und Informationstechnik) som en separat och självständig mässa. Idag är CeBIT den största internationella mässan för informations- och kommunikationsteknik. Dess fokus ligger särskilt på produkter och lösningar inom digitalisering. Även light+building, mässan för belysnings- och fastighetsteknik har sitt ursprung i Hannover Messe. Den hålls vartannat år i Frankfurt am Main.

Idag fungerar den ledande industrimässan som indikator för den tekniska utvecklingen. För närvarande domineras mässan av teman som Internet of Things (sakernas internet), industriell digitalisering, robotik och förnyelsebar energi. Den digitala industriella revolutionen, Industrie 4.0, kommer även under kommande år att frambringa många innovationer. Dessa kommer givetvis först att presenteras på Hannover Messe (nu förkortat HM).

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Anteckna datumet nu

Skriv in datumet i din personliga kalender.

Mer från Hannover Messe på YouTube

Se höjdpunkterna från Phoenix Contact på mässan.

Hannover Messe på YouTube
Till YouTube-kanalen

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng