Industri 4.0

Industri 4.0

Morgondagens intelligenta produktion: Med vår erfarenhet och våra lösningar framtidssäkrar vi din produktion.

Kategorier

Vad är Industri 4.0?

En smart factory tillverkar individuella produkter enligt kundens önskemål  

Industri 4.0 och Internet of Things

För att bemöta den digitala världens krav på vår industri är en sak alltid i fokus: Industri 4.0.

Det inebär digitalisering av produkter, produktionsteknik och produktionsprocesser. Digitala data från alla deltagare i företagets verksamhets- och värdegenereringsprocesser används. Den virtuella och den verkliga världen sammanstrålar under hela produktens livscykel.

Detta är basen för sakernas internet (IoT, Internet of Things) där entydiga och unika fysiska komponenter, produkter eller anläggningar har en virtuell motsvarighet. I denna värld ingår alla delar av industrin i samma nätverk. Människor, maskiner och produkter kommunicerar med varandra.

Den fjärde industriella revolutionen – varför?

Smart factory är målet med digitaliseringen av vår produktion  

Den fjärde industriella revolutionen

Produktionsområdet förändras ständigt vilket visas i de första tre industriella revolutionerna: ångmaskinen, det löpande bandet och automatisering med styrteknik. Just nu upplever vi en digital transformation mot intelligent produktion. Industri 4.0 möjliggör lösningar på hur komplexa tillverkningsprocesser kan optimeras med nya tekniker. Industriell tillverkning och IT växer ihop allt mer.

Under denna fjärde revolution uppstår den intelligenta fabriken – Smart Factory. Den beskriver en effektiv och anpassningsbar produktion som skapar optimalt värde vid varje tidpunkt. De självorganiserande värdeskapande nätverkan kan optimeras enligt olika kriterier, exempelvis vad gäller kostnader, tillgänglighet eller resursförbrukning.

Industri 4.0 hos Phoenix Contact

Phoenix Contact tillverkar även enstaka produktexemplar helt automatiskt  

Exempel på intelligent produktion

Tillsammans med kunder och partners skapar vi aktivt lösningar för framtiden. Med nära 100 års erfarenhet av maskinbyggnation och av automation är vi bäst rustade att omvandla den digitala transformationen av vår värld till den intelligenta produktionen av i morgon.

I detta avseende är omfattande vertikal integration, egen maskinbyggnation och expertis inom automation tre av flera anledningar att välja Phoenix Contact som pålitlig partner.

Vi egentillverkar det som är möjligt. Hitta exempel på hur Industri 4.0 kan användas. Öka din konkurrenskraft genom smartare produktion med maximal effektivitet och flexibilitet. Därför utvecklar vi komponenter, system och lösningar.

Våra praktiska åtgärdsområden

För att konkretisera fördelarna med Industrie 4.0 arbetar vi i praktiska åtgärdsområden.

Klicka på länken om du vill veta mer om de praktiska åtgärdsområdena.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Service


PLCnext Technology: öppen och framtidssäker

PLCnext Technology uppfyller kraven för internet of things

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng