Lösningar för tornbelysning

Översikt

Torn på en vindkraftanläggning  

Tillförlitlig tornbelysning även vid nödfall

  • En omfattande upplysning av arbets- och flyktområden i vindkraftanläggningar säkerställer personalens säkerhet.
  • Phoenix Contact tillhandahåller ett komplett system från avbrottsfria strömförsörjningar till belysning.
  • Systemet möjliggör inte bara behändigt arbete för servicetekniker, utan även en säker nedgång vid ett strömavbrott för tornbelysning i vindkraftanläggningar.

Användning

För att garantera säkerheten för medarbetarna i vindkraftsanläggningar måste tornet belysas på ett säkert sätt. Standarden 50308 anger standarden för dimensionering av lamporna. Dessa fastställer bland annat de erforderliga belysningsstyrkorna för arbets- och flyktområdena. Fram tills idag satsar många tillverkare fortfarande på en föråldrad lysrörsteknik även fast det ofta uppstår problem.

För att belysningssystemet ska få den senaste tekniken erbjuds en nära nog underhållsfri LED-baserad belysningslösning. Dessa minskar underhållsinsatsen och ökar effektiviteten. Mot denna bakgrund har Phoenix Contact utvecklat ett komplett system för belysning av vindkraftanläggningar, som även täcker belysning av flyktvägarna.

Lösning

Komplettsystem för tornbelysning  

Komplett system för tornbelysning

Phoenix Contact erbjuder ett komplett system för tornbelysning ur ett kopplingsskåp med en central avbrottsfri strömförsörjning, ett förmonterat kablagee och LED-moduler. LED-modulerna motsvarar den relevanta standarden EN 50308 och uppfyller skyddsklassen IP65. Systemet är nära nog underhållsfritt eftersom LED-modulerna har en livslängd på 50000 timmar. Om en LED-modul ändå skulle falla bort, kan den genom det specialutvecklade jackningssystemet enkelt tas bort och ersättas. Belysningen behöver inte ens kopplas från.

Ett nätaggregat är integrerat i LED-modulen så att den kan drivas meed växelström. Phoenix Contact använnder en UPS i serien Quint med IQ Technology för den centrala strömförsörjningen. UPS:en som installerats i tornbasen kan bytas ut snabbt och utan problem. Servicepersonalen behöver inte ens stiga upp på stegen för att byta ett batteri i LED-modulen. IQ Technology möjliggör en permanent kommunikation mellan strömförsörjningen och batteriet. På så sätt avläses information om det aktuella laddningstillståndet, prestandan och batteriets resterande förväntade drifttid. Det möjliggör en snabb samordning av underhållsinsatser. Serviceteknikern behöver inte längre klättra ned för anläggningen utan belysning.

QPD-installationssystem  

Lågspänningsdirektivet säkerställer stabiliteten hos nätet

Snabb installation baserat på ett ihopjackbart kablage

Phoenix Contacts beprövade installationssystem QPD sörjer för att enskilda komponenter förbinds ekonomiskt med varandra. Lösningen ger på så sätt för tydliga fördelar gentemot kabeldragning baserat på kabelanslutningsdosor. Tillverkaren av vindkraftanläggningar beställer kablaget från Phoenix Contact som förmonterat för varje anläggningstyp. Sedan måste dessa bara jackas ihop och det behövs ingen elektriker på byggplatsen. På så sätt omvandlas den tidsödande, långsamma kabeldragningen på plats till en snabb plug-and-play-lösning.

Topologi tornbelysning

En tidsbesparande anslutning som gäller för belysningen

Fördelarna

  • Optimal planering av serviceinsatser med fjärrövervakning
  • Underhållsfri belysning tack vare LED-lampor med en livslängd på omkring 50 000 timmar
  • Snabb och enkel installation av belysningslösningen utan specialverktyg
  • Säker belysning av utrymningsvägar tack vare central strömförsörjning med en avbrottsfri strömförsörjning

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00
Referrer:

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng