Effektiv kontroll av gatubelysning genom anslutning till molnet

Översikt

LED-gatubelysning  

Idag är LED-belysning standard och erbjuder flexibla tilläggsfunktioner

  • En effektiv och energisparande styrning av anläggningen är av största betydelse för operatörer av gatubelysningsanläggningar.
  • Phoenix Contact erbjuder skalbara system från enkla procedurer för omkoppling till komplexa algoritmer för belysning.
  • Phoenix Contact tillhandahåller redan idag teknik som passar för framtida tillämpningar eller förändringar av specifikationerna för offentliga byggnader (t.ex. videoövervakning).

Användning

Produkter för styrning av ljuspunkter  

Produkter för styrning av ljuspunkter

Idag är LED-tekniken det bästa valet för belysning för gator, offentliga platser, vägunderfarter och dylikt, och det ersätter successivt konventionella koncept för belysning.

Den stora potentialen i LED-tekniken utnyttjas oftast inte. Ett konsekvent utbyte av ljuspunkter är meningsfullt men inte effektivt i sig utan ytterligare åtgärder. En enorm sparpotential uppstår först genom optimal styrning av belysningskroppen. Modern gatubelysning bör dessutom innehålla ytterligare möjligheter för användning utöver belysningen.

Lösning

LED-lampa  

LED-lampa

Phoenix Contact erbjuder produkter och systemlösningar för gatubelysning som integreras av tillverkare av belysningssystem eller monteras som tillsatsmoduler för driften.

Portföljen sträcker sig från elektromekaniska produkter för årtionden av drift till anslutning av ljuspunkterna till molnsystemet. På så sätt utvecklas till exempel laddningssystem för E-Mobility som integreras direkt i lyktstolpen. Lamptillverkaren erbjuder därmed även standardiserade gränssnitt för avräkningshantering baserat på molntekniker.

Applikationen anpassas efter operatörens individuella krav

Kommunen eller den som driver belysningslösningen avgör vilka ytterligare egenskaper som ska prägla installationen. Möjligheterna sträcker sig från en enkel omkoppling med motsvarande mallar till integrering av fastighetsuppgifter och webbapplikationer.

Phoenix Contact främjar redan idag framtidens trender genom modern, stadsmässig infrastruktur som i större utsträckning kräver en kombinering av flera applikationer i ljuspunkten. Kopplingen av lampor och beredställanden av ett offentligt WLAN-nät krävs allt oftare. Lägg till en tydlig ökning av video-övervakningen och en starkt växande andel elektriskt drivna fordon. Exakt för dessa uppgifter utvecklar Phoenix Contact produkter som kan kombineras vid sammanställningen av belysningslösningen och vars funktionsomfång expanderas efter kraven. Därför spelar beredställandet av data för olika molnapplikationer en viktig roll.

Dessutom kan data från klassiska webbapplikationer användas för en energieffektiv drift. Detta kan vara till exempel detaljerade väderdata eller nya mallparametrar från kommunens evenemangskalender, som har stor påverkan på styrsystemen för belysning av en gata med hus.

Topologi laddningsreglage  

Laddningsreglage för olika tillämpningar

Fördelarna

  • Framtidssäkert system med modulär konstruktion och molnanslutning
  • Skalbara belysningslösningar beroende på applikationen genom integrering av ytterligare funktioner
  • Mångårig teknisk erfarenhet genom en mängd realiserade projekt

Produkter

BeskrivningTypArt.nr
GPRS-signalsystem för fjärrstyrning av utgångarnaTC MOBILE I/O X3002903807
AC-laddningsstyrsystemt.ex.: EM-CP-PP-ETH2902802
Överspänningsskydd typ 2t. ex.: BLT-T2-1S-320-UT2906101
Trådlös modul - Access-PointFL WLAN 51002700718
BeskrivningTypArt.nr
GPRS-signalsystem för fjärrstyrning av utgångarnaTC MOBILE I/O X300
AC-laddningsstyrsystemt.ex.: EM-CP-PP-ETH
Överspänningsskydd typ 2t. ex.: BLT-T2-1S-320-UT
Trådlös modul - Access-PointFL WLAN 5100

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00
Referrer:

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng