Mobiltelefoni

Alltid och överallt

Wireless över hela världen

Via nätet för mobiltelefoni ges alltid åtkomst till maskiner och anläggningar.

Fjärrövervakning via internet och nätet för mobiltelefoni

Tekniker för mobiltelefonitekni ger möjlighet att överallt och när som helst skapa anslutningar till maskiner och anläggningar via internet. På detta sätt säkerställs en kontinuerlig datainsamling samt en effektiv fjärrövervakning.

Eftersom dina nätverksförbindelser därför är stör- och manipulationssäkra, erbjuder Phoenix Contact produkter med de modernaste säkerhetsmekanismerna såsom VPN, IPsec-kryptering och integrerade brandväggar.


Säkert fjärrövervakningskoncept

Säkra fjärrövervakningskoncept för maskiner och anläggningar minskar stilleståndstider, sparar på reskostnader och begränsar det administrativa arbetet.

Tillbaka till ovan

Om produkterna i denna lösning

I följande produktlista finns block som kan realisera denna lösning för fjärrstyrning/fjärrövervakning.

Fjärrstyrning via mobilnätet

För en kontinuerlig upptagning av dina processdata erbjuder Phoenix Contact trådlösa enheter, som stöder paketorienterade tjänster såsom GPRS och EDGE (GSM-nätet) samt UMTS/HSPA (3G).

Dessa förbindelser beräknas inte beroende på förbindelsetiden, utan beroende på datavolymerna som uppstått. På så sätt kan till exempel avlägsna pumpstationer eller trafikskyltar enkelt och ekonomiskt anslutas till styrcentralen.


Mobiltelefoni-baserad fjärruppkoppling

Utöver de industriella mobiltelefonirouterna erbjuder Phoenix Contact en komplett produktportfölj för industriell trådlös kommunikation via nätet för mobiltelefoni. På så sätt kan skalbara lösningar sammanställas som består av kommunikations-, säkerhetsteknik och fjärrstyrning.

Tillbaka till ovan

Om produkterna i denna lösning

I följande produktlista finns block som kan realisera denna lösning för fjärrstyrning/fjärrövervakning.

Larma över hela världen med SMS och e-post

Säkerställ, att du alltid blir meddelad om feltillstånd hos dina maskiner och anläggningar i tid, och undviker skador. Phoenix Contact stöder dig med olika larmlösningar.

Industriella mobiltelefonienheter såsom SMS-relä med konfigurerbara varnings- resp. störmeddelandeingångar passar idealt för övervakning av små applikationer. För ett ökat antal meddelanden står det fritt programmerbara hög prestanda styrsystemet ILC 151 GSM/GPRS till förfogande. Med båda lösningarna kan du skicka textmeddelanden såsom FAX, SMS eller e-post och sätta en eller flera kopplingsutgångar i fjärrkontrollen.


Ett nätverk per SMS

Ett SMS-larmmeddelande ska oftast inte enbart skickas per mobiltelefon utan även integreras i ett styrsystems larmmanagement. Med ett styrsystem och ett GSM-modem från Phoenix Contact blir detta möjligt. SMS-meddelanden kan mottas och även vidarebefordras till ett styrsystem till exempel per OPC-gränssnitt.

Tillbaka till ovan

Om produkterna i denna lösning

I följande produktlista finns block som kan realisera denna lösning för fjärrstyrning/fjärrövervakning.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Service

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng