Radplintar för snabb kabeldragning

Radplintar för snabb kabeldragning

Snabb ledaranslutning

Från genomgångsplint till funktionsplint – alltid rätt plint för din tillämpning.

Fördelarna

  • Snabb och flexibel montering och driftsättning tack vare jackbara anslutningslösningar
  • Kabeldragningstiden minskar med upp till 60 % tack vare snabbanslutningsteknik
  • Verktygslös kabeldragning och upp till 50 % lägre instickskrafter med push-in-teknik
  • Minskade lagerkostnader tack vare standardiserade tillbehör
  • Radplintarna uppfyller standarden EN 50155

Användning

Järnvägsfordon underhålls regelbundet. Målet är att få fordonet tillbaka i trafiken så snabbt som möjligt med garanterad driftsäkerhet.

Då måste det gå snabbt att byta ut de komponenter som inte längre uppfyller de tekniska kraven eller vars garanterade livslängd överskrids före nästa underhållstidpunkt.

Lösning

Jackbara radplintslösningar utmärker sig särskilt vid byte av elektriska komponenter. Fördelarna vid kabeldragning märks tydligt med anslutningsteknikerna IDC och push-in.

Jackbara plintar för modulkabeldragning

COMBI jackbara anslutningslösningar  

COMBI jackbara anslutningslösningar

Phoenix Contacts jackbara plintar är lämpliga vid byte av hela moduler i ett tåg. Modulerna kan förses med COMBI-uttag redan vid tillverkningen. Den lokala kabeldragningen går då extra snabbt, och kontakterna kan kodas individuellt vilket förebygger fel.

COMBI-kontakterna finns, precis som radplintarna, med anslutningsteknikerna skruv-, dragfjäder-, push-in- och snabbanslutning. Det finns ett kontaktsystem för signal- och kraftkablage med nominella data upp till 41 A och 1000 V. Kontaktsystemet uppfyller de högsta kraven för vibrationer. Båda plintarna och kontakterna har petsäkert utförande. Ett omfattande tillbehörssortiment finns att tillgå, från låsanordningar till skärmanslutningar.

Snabbanslutningsplintar

Radplint med snabbanslutningsteknik  

Förkorta tiden för ledningsdragning med snabbanslutningsplintar

En viktig egenskap i snabbanslutningstekniken är den patenterade slitskontakten. Ledaren behöver inte avisoleras. Ledaren kontakteras och ansluts i ett steg med den utrymmessnåla spaken och en skruvmejsel.

Eftersom ledaren ansluts utan förbehandling minskar tidsåtgången med upp till 60 % jämfört med andra anslutningsmetoder. Radplintarna med snabbanslutningsteknik är också lämpligast när kraven på utrymmesanvändning är stora.

Push-in anslutningsplintar

Radplint med push-in-teknik  

Kabeldragning utan verktyg med push-in-teknik

Fördelen med push-in-anslutningstekniken är att anslutningen går fjäderlätt och direkt. Upp till 50 % lägre jackningskraft och kabeldragning utan verktyg underlättar hanteringen för underhållspersonalen och minskar underhållstiden.

Men push-in-anslutningar ger inte bara fördelar vid installationen. Inga specialverktyg behövs vid byte av komponenter. Anslutna ledare lossas snabbt och enkelt med den inbyggda tryckknappen.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng