Relä för säker bromsstyrning

Relä för säker bromsstyrning

Tillförlitlig omkoppling för järnvägsteknik

Järnvägsreläer separerar sensorer och styrsystem galvaniskt.

Fördelarna

  • Optimal drift av reläet genom omfattande elektronik
  • Utökat temperatur- och ingångsspänningsområde upp till klass TX
  • Robusta jackbara reläer: sköljsäkra (skyddsklass RTIII) och okänsliga för damm och fukt
  • Stöt- och vibrationståliga enligt DIN EN 50155
  • Säker avskiljning enligt DIN EN 50178 mellan spole och kontakt

Användning

Bromsstyrning är ett säkerhetsrelevant system i ett tåg. Beroende på tillämpning kan intelligenta extrafunktioner integreras i bromsstyrningen, exempelvis lastberoende bromsning eller nödbromsanordningar. För nödbromsning används skivbromsar med ett extra bromssystem.

Lösning

Järnvägsrelä från Phoenix Contact  

Järnvägsrelä från Phoenix Contact

För styrning av extra bromssystem används specialrelämoduler från Phoenix Contact. För att extrabromsarna, exempelvis en magnetskenbroms, ska aktiveras så måste flera villkor vara uppfyllda: Roterande givare på vagnsaxlarna registrerar och utvärderar körhastigheten löpande.

Från och med en viss hastighet går en signal till järnvägsreläet. Det elektromekaniska reläet sluts och leder 24 V DC-signalen till det centrala styrsystemet. Dessutom separerar reläet fältsensorerna galvaniskt från styrsystemet.

Övriga störsignaler, så kallade transienter, som förekommer i järnvägsfordon filtreras bort. Därmed skyddas det centrala styrsystemet från transienter och överström, och alla säkerhetsfunktioner i systemet fungerar utan problem.

Guldpläterade kontakter för tillförlitlig kontakt

Tillförlitlig omkoppling av järnvägsreläet erhålls med guldpläterade kontakter. Guldpläteringen skyddar kontakterna mot oxidation. Men det behövs mer än så i ett järnvägsrelä – guldkontakter används även på andra ställen i andra branscher för omkoppling av små laster och signaler.

I specialreläer används modul PLC.../21RW först och främst eftersom den uppfyller järnvägsstandarden EN 50155. Elektromekaniska reläer måste normalt uppfylla EN 61810.

Extrema temperaturer är inte ovanliga

Järnvägsreläerna har ett utökat temperatur- och inspänningsområde. Det krävs enligt EN 50155, eftersom de höga kraven från omgivningstemperaturen spelar en viktig praktisk roll.

Kopplingsskåp för bromsstyrsystemet placeras i tåg bland annat under passagerarkupén i så kallade fordonsskåp. Fordonsskåpet är av stål och inte temperaturisolerat. Vid olika årstider och på olika platser kan innertemperaturen i fordonsskåpet avvika kraftigt från omgivningstemperaturerna i industriella applikationer.

I extrema fall kan ingångsspänningen vara upp till 125 procent av märkspänningen, samtidigt som omgivningstemperaturen är upp till +70 °C. Den höga spänningen innebär att mer ström går genom relämodulen, vilket alstrar värme. En normal relämodul skulle gå sönder i förtid på grund av den samtidiga höga omgivningstemperaturen.

Fler användningsområden för järnvägsreläer

Järnvägsreläer från Phoenix Contact används i järnvägsfordon på alla möjliga sätt, till exempel i styrsystem för vakuumtoaletter. Reläet används för att koppla fältanordningar till centrala styrsystem och erbjuder galvanisk separation.

De reläer som tagits fram särskilt för järnvägsindustrin, med smal form på endast 6,2 mm, är flexibelt jackbara och därmed enkla att underhålla.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng