Rätt tryck: egensäker signalisolator från MAN Turbo

MAN Turbo Zürich: Kompressorer för olje- och gasindustrin

Med 50 000 medarbetare är MAN-gruppen en globalt ledande tillverkare av nyttofordon, motorer och övriga produkter för maskin- och anläggningstillverkning.

MAN Turbo AG Schweiz ligger i Zürich. Här arbetar 700 specialister bl.a. med utveckling och produktion av kompressorer för olje- och gasindustrin.

Applikation

Kompressorer är viktiga för den ekonomiska transporten av olja och gas genom pipelines.

Tillverkaren använder egensäkra gränssnittsmoduler i MACX Analog Ex-serien från Phoenix Contact för signalöverföring av processdata från explosionsskyddade zoner till styrsystemet inom det säkra området.

Modulerna används bl.a. vid ett oljeraffinaderi i Turkmenistan och på en oljeplattform i Brasilien

Lösning

MAN-kompressor med INTERFACE-moduler från Phoenix Contact  

MAN-kompressor med INTERFACE-moduler från Phoenix Contact

En isolationsförstärkare för överföring av temperaturdata från explosionszonen var nödvändig i kopplingsskåpen: MAN Turbo bestämde sig för de egensäkra temperaturomvandlarna MCR-EX-SL-RTD-I i MACX-produktserie från Phoenix Contact.

Analog-Ex-modulerna består av en komplett serie en- och tvåkanals signalförstärkare för Ex-området: Analog In, Analog Out, Digital In, Digital Out, temperatur samt tillbehör.

Den innovativa DIN skene kontakten underlättar montering, matning och diagnos.

Typiska tillämpningar för den endast 12,5 millimeter breda modulen är t.ex. mätning av tryck, flöde, fuktighet, temperatur, aktivering av reglerventiler och ventilblock.

Utrustningen är certifierad för Ex-i-strömkretsar till Ex-zon 0 (gas) och 20 (damm) samt för installation i Ex-zon 2 (ATEX, IECEx, UL).

Ett innovativt kopplingskoncept ger exakt överföring med låga effektförluster. SIL-godkännanden (säkerhets-integritetsnivå) möjliggör användning i säkerhetsrelevanta applikationer.

Modulerna är även lätta att konfigurera med enhetligt standardiserade gränssnitt FDT/DTM (Field Device Tool/Device Type Manager).

Facit

"Under projektets gång fick vi utmärkt support från fackpersonalen hos Phoenix Contact, så att vi kunde genomföra projektet inom planerad tidsram och utan större avbrott", berättar ansvarig ingenjör från MAN. "Detta är speciellt viktigt, just i komplexa anläggningar som realiseras i utlandet."

MAN-ingenjören planerar att använda produkter från Phoenix Contact även i framtida projekt, som t.ex. flera gasbearbetningsanläggningar. Han är mycket nöjd: "Jag kommer internt att rekommendera denna kompetenta leverantör."

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng