Överspänningsskydd för anläggningar i ovädersområdet Hainan

Hainan i Kina: Produktionsanläggning för styropor

Bildandet av Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company är baserat på utvecklingen för den globala styropor-produktionskapaciteten och på den kortsiktigt begränsade produktionen.

Företaget bildades som ett "joint venture" mellan företagen Hainan Shihua Petrochemical Company och Jiansu Jiasheng Chemical Company.

Målet var en FCC-torrgasanläggning (Fluid Catalytic Cracking) med en styrolkapacitet på 80 000 ton per år. Dessutom skulle ett rörledningsnätverk skapas mellan de båda moderbolagen.

Den totala investering i projektet var 390 miljoner RMB med en avkastning på en miljard RMB.

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company ökade även avkastningen för den totala industriförgreningen. Det betyder att man bidrar med 100 000 ton styropor per år.

Applikation

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company ligger vid Kinas södra gräns. Området är känt för sina omfattande oväder och stormar.

Åskskydd var redan ett viktigt tema från planeringens början. Herr Jiang, teknisk chef, beslöt att använda överspänningsskydd från Phoenix Contact.

Lösning

Överspänningsskydd i kinesiska Hainan  

Överspänningsskydd i fler än 2 000 komponenter

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company implementerade överspänningsskydd från Phoenix Contact i alla fältinstrument och elektrisk utrustning samt i instrument i kontrollsystemen och strömförsörjningsutrustningen.

Mer än totalt 2 000 komponenter utrustades med åskskydd och överspänningsskydd från Phoenix Contact.

Åskledaren FLASHTRAB FLT skyddar strömförsörjningen. Överspänningsskydd i produktserierna VALVETRAB VAL och PLUGTRAB PT säkrar kontrollcentrum. Avledaren PLUGTRAB S-PT säkerställer överföringen av känsliga data för mät-, styr- och reglertekniken i det egensäkra utförandet för fältinstallationen.

Facit

Etylbenzolproduktionen var utsatt för åskväder och stormar om och om igen. Sedan installationen av skyddsutrustningen från Phoenix Contact har problemen upphört.

Herr Jiang säger: "Detta bevisar den höga kvaliteten i överspänningsskydden. Vårt beslut var absolut korrekt. Jag önskar att Phoenix Contact skulle ägna sig mer åt säkerhetsapplikationer inom kemiindustrin."

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng