Effektiv fältanslutning med Junction Boxes

Effektiv fältanslutning med Junction Boxes

Skalbart installationskoncept

Högsta tillgänglighet genom moduläritet.

Fördelarna

  • Reducerat platsbehov, vikter och kostnader för fältanslutning
  • Ökade reserver för expansion av anläggningar vid samma platsbehov
  • Enkel och säker beställningsprocess genom entydiga artikelnummer
  • Globalt godkännandepaket och tillgänglighet
  • Produktspecifikt planerings- och placeringsstöd
  • En enda kontaktperson för koncept som leder framåt

Användning

Fältanslutningsdosor i en kemisk anläggning  

Fältanslutningsdosor i en kemisk anläggning

Konventionella analog- och binärsignaler är fortfarande de vanligast använda signalformerna i förfrandetekniska anläggningar. Beroende på anläggningen samlas det in upp till flera tusen signaler i fält, som ansluts med enskilda trådpar till IO-korten i det centrala styrsystemet. Denna typ av signalöverföring är enklast att hantera och diagnostisera. Den kräver ändå mest plats i kopplingsskåpet genom den klassiska parallella kabeldragningen.

De enskilda givarledningarna samlas i fältanslutningsboxar, så kallade Junction Boxes, och dras till det centrala kopplingsutrymmet via en högpoliga stamkablar (trunks). Anläggningens planerare och operatör står hela tiden inför nya utmaningar att spara plats och pengar vid fältkabeldragningen i kemiparken. Samma gäller även för planeraren och operatören av modulära anläggningar resp Offshore-plattformar och de så kallade FPSO-Vessles.

Därtill läggs kravet, att dimensionera anläggningens delar så att det sparas vikt, och att ändå behålla så mycket plats i reserv, att anläggningen kan expanderas i efterhand.

Lösning

Phoenix Contact tillhandahåller för alla processtekniska applikationer utöver en mycket omfattande portfölj av radplintar nu även ett kapslingsprogram av rostfritt stål, som utvecklats specifikt för explosionsfarliga områden.

CLIPLINE complete  

Reducerad byggbredd sparar plats

Radplintar för en hög packningstäthet på litet utrymme

Med radplintprogrammet CLIPLINE complete ser vi tillbaka på 90 års erfarenhet. För kabeldraging i fält i process- och förfarandeteknik står utöver den beprövade skruvanslutningstekniken även ny innovation beredd: push-in-tekniken

Med dessa radplintar uppnås en överskådlig och platsbesparande anslutning på litet utrymme. Du undviker feljackning och erbjuder fortfarande en anslutningskapacitet på 1,5 mm² t.ex. med byggserien PT 1,5 /S ... med en delningsbredd på 3,5 mm - det skapar plats på DIN-skenan och möjliggör en reducering av kapslingen.

Kapsling i rostfritt stål med ett nytt flänskoncept  

Kapsling i rostfritt stål med ett nytt flänskoncept

Kapslingar i rostfritt stål med det lilla extra

Den nya kapslingen i rostfritt stål utmärker sig utöver det globala godkännandepaketet främst genom det breda temperaturområdet från +140° C till -55° C. Du kan välja mellan olika kapslingstyper och -storlekar (från 100 x 100 x 80 mm till 1000 x 1000 x 300 mm) samt diverse utföranden (0 till 4 flänsar, ändplatta, dörr).

Kapslingens nya flänskoncept uppnår en viktreduktion på minst 10 procent gentemot traditionella kapslingar vid samma stabilitet.

Förmonterade och anslutningsklara Junction Boxes  

All-in-one-lösningen sparar upp till 30 procent plats

Förmonterade och anslutningsklara Junction Boxes

På begäran tillhandahåller vi färdigbestyckade kapslingar i rostfritt stål som kompletta lösningar. Kapslingarna erhåller våra radplintar motsvarande dina krav. Denna kombination reducerar byggstorleken jämfört med traditionella fältanslutningsdosor med ca 30 procent. Det sparar vikt, platsbehov och kostnader vid den totala fältkabeldragningen. Du behöver bara bestämma dig för platsbesparing (Offshore) eller ytterligare reserver för expansion av anläggningen (t.ex. kemiska anläggningar).

Vi utarbetar gärna det optimala fältkabeldragningskonceptet tillsammans med er, och levererar på begäran allt ur en hand (Single- und Multi-Vendor), över hela världen, punktligt och individuellt för ditt projekt - bara tala med oss.

Våra produkter

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng