BASF satsar på innovativa kopplingsreläer

Relä- och optokopplare hos BASF i Ludwigshafen

Den allmänna uppfattningen är att det inte finns innovationer inom kopplingsreläer.

De universella och robusta hjälpmedlet används som vanligt miljontals gånger inom industrin. De uppfyller sina uppgifter mellan styrsystem och anläggning praktiskt taget osynligt: Anpassa signaler, galvanisk isolation och duplicering.

Kopplingsreläer i den nya generationen hjälper dock att sänka kostnaderna ännu mer. Hos BASF i Ludwigshafen satsar man på ett innovativt relä- och optokopplarsystem från Phoenix Contact.

Applikation

Sedan BASF grundades har fabriken i Ludwigshafen utvecklat sig till den globalt största sammanhängande ytan för ett kemiföretag.

Ett exempel är vitaminfabriken som tillverkar de fettlösliga vitaminerna A och E. Nästan alla försteg i den komplicerade syntesten tillverkas på plats och transporteras via rörledningar direkt till vitaminfabriken. Moderna processtyrningssystem övertar produktionsstyrningen med signalledningar som är förlagda via standardiserade rangeringsramar.

För signalförstärkningen till sensoriken används de endast 6,2 mm smala kopplingsreläerna i PLC-INTERFACE-systemet från Phoenix Contact. För anpassning av fältsidans svarssignaler till styrningen används de analoga PLC-INTERFACE-modulerna.

Lösning

PLC-INTERFACE från Phoenix Contact  

PLC-INTERFACE från Phoenix Contact

Relä- och optokopplarnas jackbarhet är speciellt fördelaktigt. Var och en kan anpassas perfekt till applikationen, beroende på spänning, effekt och kopplingstillfällen.

Om förutsättningarna ändras och det krävs en optokopplare istället för ett relä: Anpassningen kan ske i efterhand på valfritt sätt inom några sekunder utan att lossa kablar.

Olika utförande för alla vanliga märkspänningar finns antingen med dragfjäder- eller skruvanslutning.

Systemet kompletteras med praktiska tillbehör som olika bryggor, skiljeplattor, matarplintar och märkningsskyltar i standardprogrammet för radplintar från Phoenix Contact.

Facit

PLC-INTERFACE-systemet sparar kostnader enligt principen: Sänk det totala platsbehovet, tidbehovet och monteringstiden. Förbättra översikten och öka säkerheten.

Lösningen är det jackbara, skaksäkra PLC-bryggsystemet. Den säkra isolationen mellan in-/utgång samt reläets utförande i skyddsklass IP67 var två viktiga beslutskriterier hos BASF för PLC-INTERFACE från Phoenix Contact.

Säkerhet är absolut viktigast inom kemiindustrin, även om man sänker kostnader.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng