FPSO och plattformsleverantör

FPSO och plattformsleverantör

Tillförlitlig teknik ombord

Realisera lösningar för automation på och under däck tillsammans med Phoenix Contact.

Vid kostnadsintensiv oljeutvinning med FPSO:er kan effektiv automation vara en avgörande konkurrensfördel. Trenden går mot fjärrövervakning av fartygsanläggningar och mindre teknisk personal ju större fartyget är. Samtidigt är marina certifikat och protokoll som SAE J1939, NMEA 2000, RS-323/485, GL och ABS viktiga.

Hårdvaran måste klara hårda krav och specifika funktioner, till exempel hundraprocentigt dimbara skärmar. Phoenix Contact är din erfarna partner för tillförlitliga automationslösningar på och under däck.

Fördelarna

  • Effektiv och bortfallssäker Heave Compensation tack vare redundanta styrsystemlösningar
  • Mer säkerhet ombord med sömlös integration av gasdetektorer
  • Flexibla styr- och övervakningslösningar tack vare IPC:er, HMI:er och visualiseringslösningar för skeppskonstruktion

Lösningar för Heave Compensation

Kolvar för Heave Compensation  

Automationslösningar för Heave Compensation

Med en automationslösning grundad på applikationsbaserad systemredundans garanterar du att Heave Compensation alltid ser till att fartyget är i rätt position.

Till exempel när Dynamic Positioning på grund av hög sjö inte längre räcker till. MGUARD Security-routrar och VPN-teknik säkrar den åtkomstsäkra kommunikationen i nätverket.

Gasdetektion

Kopplingsskåp med Axioline-styrteknik  

Redundant systemkonstruktion för alarm

Särskilt i olje- och gasindustrin är olika gaser en fara för människor och maskiner. Med en lösning från Phoenix Contact ansluter du sömlöst sniffern till ditt kommunikationssystem.

Tack vare en redundant konstruktion garanteras alarm och motåtgärder i nödfall.

Redundant multi-klient-visualisering

HMI för marina applikationer  

HMI för marina applikationer

Med våra styr- och övervakningslösningar garanterar du att rätt information är tillgänglig på rätt plats. Klienterna hämtar då informationen från en redundant uppbyggd server.

Vid den centrala industridatorn fastställer du åtkomsträttigheterna och vilken klient som får vilka undergrupper. Grunden för det är hård- och mjukvara som är särskilt anpassad för fartygskonstruktion.

Redundanta larmsystem och övervakning

Utrustning såsom fartygsdrivdon, energiproduktion, roddmaskiner eller signalcentraler för brand tillhör Essential Services ombord. Om de bortfaller innebär det fara för besättningen och för fartyget. För att vara informerad om kritiska situationer i tid, installeras redundanta larmsystem och övervakning baserat på robust styr- och nätverksteknik.

Utöver Essential Services informerar systemet om allmänna tillstånd som ballastvattnets, bränsletankens eller dricksvattenreservoarens fyllnadsnivå.

Redundanskoncept för fartyg  

Redundanskoncept för fartyg

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng