En säker teleservicelösning minimerar stilleståndstiden för rundtaktmaskiner

Översikt

  • En dygnetruntservice från maskinkonstruktören är oumbärlig för en friktionsfri produktionsprocess med hög driftsäkerhet.
  • En säker fjärråtkomst till anläggningen som installerats av slutanvändaren utgör en väsentlig beståndsdel i servicekonceptet.
  • Phoenix Contacts säkerhetsrouter FL mGuard RS4000 TX/TX VPN har en central funktion i det nya konceptet för fjärrövervakning i Pfiffners centra för bearbetning.

Kundprofil

Pfiffners rundtaktmaskiner för masstillverkning av precisionsdelar  

Pfiffners rundtaktmaskiner för masstillverkning av precisionsdelar

Rundtaktmaskinerna som utvecklats av K.R. Pfiffner GmbH producerar vardera mer än 300000 arbetsstycken per år, som kan vara upp till en knytnäve i storleken.

450 medarbetare som är verksamma över hela världen producerar bearbetningscentra som används t.ex. för masstillverkning av precisionsdelar för bilindustrin.

Användning

Tobias Halbritter, maskin-IT- och mjukvaruutveckling hos Pfiffner  

Tobias Halbritter, maskin-IT- och mjukvaruutveckling hos Pfiffner

En dygnetruntservice från maskinkonstruktören är oumbärlig för att säkerställa en friktionsfri produktionsprocess med hög driftsäkerhet. Bara på så sätt kan motsvarande åtgärder vidtas vid fel, och bearbetningscentrumen tas enbart ur drift för en kort tid. En säker fjärråtkomst till anläggningen som installerats av slutanvändaren utgör en väsentlig beståndsdel i servicekonceptet.

"Ursprungligen realiserades fjärrövervakningen genom analoga modem-förbindelser. Prestandan hade ändå inte räckt för våra krav längre. Dessutom förekom det ofta förbindelseproblem", fastställer Tobias Halbritter, som ansvarar för Pfiffners fjärrövervakningssystem, och följaktligen för den omsatta strukturen baserat på säkra VPN-förbindelser (Virtual Private Network).

Lösning

Security-Routern FL MGuard RS4000 TX/TX VPN i kopplingsskåpet  

Security-Routern ger säkra VPN-förbindelser

Phoenix Contacts Security-Router FL mGuard RS4000 TX/TX VPN har en central funktion i det nya fjärrövervakningskonceptet, som integreras i centra för bearbetning. "Eftersom mGuard-technology med integrerad brandvägg redan kan användas för tillkoppling av våra anläggningar till kundnätet, använder vi enheten även för säker fjärråtkomst", förklarar Halbritter. För serviceteknikern ser VPN-förbindelsen nästan ut som om han satt direkt framför anläggningen. Det förkortar reaktionstiderna vid underhåll. Dessutom behövs det oftast inte längre en insats på plats och det sparar in kostnader för underhåll.

Genom manövrering av en nyckelbrytare initierar användaren uppbyggnaden av IPsec-tunneln till Pfiffnerss Remote Services Center. Sedan har underhållstekniker åtkomst till anläggningen. Anläggningens operatör behåller kontroll över åtkomsten till applikationen. I det här sammanhanget visar sig det valfria externa konfigurationsminnet FL mGuard vara till hjälp. Eftersom Pfiffners personal oftast inte känner till kundnätets IP-parametrar innan maskinen levereras, överförs respektive konfiguration enkelt i efterhand per SD-kort.

Portalstruktur i fjärrövervakningssystemet  

Portalstruktur i fjärrövervakningssystemet

VPN-centralen är medvetet inte integrerad i Pfiffners företagsnätverk, utan drivs som portalsystem med egen internetåtkomst. På så sätt kan Pfiffner ge externa leverantörer säker åtkomst till delar av den motsvarande kundanläggningen utan att tunnla dessa genom det egna kommunikationsnätet.

Ur nätverksteknisk synvinkel konfigureras kundanläggningarna typiskt med identiska adressområden, för att hela tiden kunna ha åtkomst till enskilda kundanläggningar med samma IP-adress. För att det inte ska uppstå en adresskonflikt då flera rundtaktmaskiner ska underhållas samtidigt, behöver adresserna visualiseras eller avbildas i självständiga adressområden. Kravet omsätts i MGuard-Routerar genom 1:1-NAT (Network Address Translation) i VPN-tunneln.

Facit

Användningen av en internetbaserad fjärrövervakning med säkra VPN-förbindelser ger fördelar till tillverkaren och operatören av Pfiffners bearbetningscentra. Till detta räknas utöver den snabbare reaktionen vid fel genom direkt åtkomst till anläggningen och därmed minimeringen av stilleståndstider även reduceringen av servicekostnader, eftersom kostsamma insatser på plats faller bort. Dessa är kriterier som spelar en avgörande roll speciellt vid tillverkning av massadelar genom rundtaktmaskiner.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00
Referrer:

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng