Avbrottsfri produktion i en modulär monteringslinje

Översikt

Maskinbyggnation hos Phoenix Contact  

Maskinbyggnation hos Phoenix Contact

Högautomatiserade monteringslinjer, som producerar kvalitativt förstklassiga komponenter, förutsätter en maskintillverkare med innovativa idéer, omfattande kompetens samt flerårig erfarenhet.

Därför utvecklar och tillverkar Phoenix Contacts egna maskinbyggnation nödvändiga produktionsmaskiner själva. Put this unit empty

Avdelningen med 180 medarbetare stöder alla affärsområden inom Phoenix Contact samt andra produktionsanläggningar runt om i världen.

Applikation

Modulär monteringlinje  

En modulär monteringslinje möjliggör hög flexibilitet i tillverkningen

Ett exempel på maskinbyggnationens innovationskraft är den modulärt uppbyggda monteringslinjen för Inline-kontakter. Den tillverkar över 200 olika varianter med One piece flow-metoden, så att även små mängder kan produceras kortfristigt, om kunden så önskar.

Arbetsstegen är uppdelade på flera stationer. Här monteras de enskilda komponenterna till färdiga kontakter. Kameror och testanordningar säkerställer både korrekt montering och produktegenskaperna.

En monteringslinje av denna storlek måste arbeta genomgående, för att snabbt betala sig. För att undvika stilleståndstider är en hög tillförlitlighet för alla komponenter mycket viktigt. Strömförsörjningen betyder mycket eftersom maskinen stannar om styrsystemet inte får 24 V DC.

Lösning

QUINT POWER strömförsörjningar  

QUINT POWER strömförsörjningar utlöser automatsäkringar snabbt.

För att undvika bortfallstider använder maskinbyggnationen både QUINT POWER strömförsörjningar och avbrottsfria lösningar.

Decentrala kopplingsskåp
Strömförsörjningen monteras i små decentrala kopplingsskåp direkt bredvid maskinen.

Tack vare integrerad SFB Technology (Selectiv Fuse Breaking) löser de primärswitchade strömförsörjningarna tillförlitligt och snabbt ut standard-automatsäkringar. Därigenom kopplas felaktiga strömkretsar selektivt bort, felet avgränsas och viktiga delar av maskinen hålls i drift.

Förebyggande funktionsövervakning varnar för kritiska drifttillstånd innan fel uppstår. Dessutom möjliggör den statiska effektreserven POWER BOOST en tillförlitlig start av laster med höga inkopplingsströmmar.

Avbrottsfria strömförsörjningar  

Den avbrottsfria strömförsörjningen levererar ström, även när nätet ligger nere

Centralt kopplingsskåp
För försörjning av det centrala kopplingsskåpet beslöt sig konstruktörerna för användning av den avbrottsfria strömförsörjningen QUINT DC-UPS.

Kostnaderna vid en dataförlust eller ett avbrott av produktionen är mycket höga, så en avbrottsfri lösning är enkel att motivera. Strömförsörjningen försörjer styrsystemet och industridatorn vid strömavbrott med 24 V DC tills alla viktiga processdata är sparade och industridatorn kan stängas av på ett kontrollerat sätt.

Facit

QUINT POWER strömförsörjningar i modulär monteringslinje  

QUINT POWER strömförsörjning i kopplingsskåp

När det handlar om tillförlitlig försörjning av känsliga komponenter visar sig QUINT POWER strömförsörjningar vara den bästa lösningen på grund av sin höga kvalitet och funktionalitet.

De är absolut nödvändiga för att säkerställa maskinens höga tillgänglighet.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00
Referrer:

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng