Tillbaka till översikten

Innovativ projektering hos Frankenluk i Bamberg

Kopplingsanläggningar för största säkerhet

Produktcentrum för elektriska energicentraler för Frankenluk Energieanlagenbau GmbH har sitt säte i Bamberg, den gamla biskopsstaden med UNESCO-certifikatet "Världskulturarv".

Kopplingsanläggningar från Frankenluk finns överallt där bästa säkerhet för elektrisk energiförsörjning krävs upp till absolut bästa energidensitet.

Applikation

Så tillverkar verksamhetsgruppen för energianläggningar hos Frankenluk nästan 900 kopplingsfält för kopplingsanläggningar med en märkström på 4.000 A för utbyggnaden av Münchens flygplats. Utan hjälp av datorstödd projektplanering och projektstyrning hade dessa omfattande uppgifter inte gått att genomföra. FRANKENLUK använder genomgående EPLAN 5.40 tillsammans med CLIP PROJECT 4.0 för elprojekteringen.

CLIP PROJECT är ett projekteringsprogram för snabb planering av kompletta plintlister. En interaktiv grafik med färger garanterar översiktlig hantering och via CLIP PROJECT Professional realiseras det genomgående datautbytet med CAE-systemen EPLAN 5.30, EPLAN 5.40 och EPLAN 21.

Lösning

Kopplingsanläggningarnas modulära konstruktion möjliggör snabba tekniska genomtänkta och lönsamma lösningar för kunden. Systemegenskaperna stöder ST-mini-fjäderkraftsplintar:

  • Kompakt form för tät anslutningsdensitet
  • Genomgående bryggschakt för alla plinttyper för snabb och flexibel potentialfördelning

Stort utrymme för anslutning av ledare med eller utan trådändhylsa
Genomgående bryggor och märkningsschakt, även för olika plinttyper, möjliggör kombinationen av olika anslutningssätt.

ST-COMBI-fjäderkraftsplinten kan t.ex. användas för signal- och effektöverföring med samma tillbehör. Ledningar med 2,5 mm² nominell tvärsnittsarea för spänning till 500 V och ström till 24 A kan anslutas jackbart med denna plint.

Facit

Frankenluk använder den enkla förfrågan och beställningen av kompletta plintar via e-post. Många små enstaka beställningar bortfaller och lagerhållningen förenklas. CLIP PROJECT använder produktdata som när som helst kan uppdateras via internet. Aktuella artikeldata för radplintarna finns att ladda hem för användare av EPLAN.

Herr Jürgen Glöckner, verksamhetschef Frankenluk: "Innovativa lösningar är alltid nyckel till framgång om man vill vara framgångsrik på marknaden. Användningen av programmet CLIP PROJECT från Phoenix Contact har visat sig vara lönsamt för für Frankenluk. Kopplingen mellan EPLAN och CLIP PROJECT medför att den besvärliga och tidsödande sammanställningen av plintarna inte längre behövs. Genom att skapa plintlisterna ur plintschemat i EPLAN och sedan överföra detta till programmet får vi som kopplingsanläggningskonstruktörer en ritning med komplett märkta och monterade plintlister på toppskena".

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng