Tillbaka till översikten

Säker energidistribution hos Energie AG i Österrike

Ledande infrastrukturkoncern i Oberösterreich

Energie AG är en ledande infrastrukturkoncern i Oberösterreich. Via dotterbolag och partnerskap är koncernen delaktig inom energi (ström, gas, värme), avfallshantering och vatten.

Med kärnverksamheten ström försörjer företaget med 410 000 kundanläggningar cirka en miljon människor. Inom verksamhetsfältet energi har Energie AG med 1 800 anställda en årsomsättning på cirka 835 miljoner.

Applikation

Ett projekt från Energie AG är ställverket Sattledt. Regionen Sattledt/Wels försörjs med elenergi via ställverket. Försörjningens säkerhet och tillförlitlighet står i fokus för Energie AG.

Anläggningens användningstid är 40 till 50 år. På motsvarande sätt anpassas högkvalitativa tekniska komponenter för säker energidistribution i ställverket Sattled. För skydds-, styrsystem- och styrtekniken satsar Energie AG på ST-serien i radplintsystemet CLIPLINE complete från Phoenix Contact.

Lösning

En revolution för fjäderkraft är ST-serien som erbjuder platsbesparing till följd av sina smala form. Genom användning av platssparande komponenter kan hela anläggningen konstrueras för mindre plats.

Utmärkande för fjäderkraftstekniken är frontanslutningen som möjliggör att ledaren kan anslutas uppifrån i plinten. Därmed kan kabelkanalerna sättas direkt på plintlisterna vilket betyder extra platsbesparing i kopplingsskåpen.

Denna fjäderkraftplintserie utmärker sig med mini-fjäder-system, vilket reducerar monteringen avsevärt. Ändå lägger man värde på befintliga kvalitetsegenskaper som:

  • Stor märkyta
  • Maximalt anslutningsutrymme
  • Flexibelt jackbart bryggsystem

ST-produktserien finns i de nominella anslutningstvärsnitten 1,5 till 35 mm². Eftersom fjäderkraftstekniken endast tillåter en ledare per plintställe, kan även motsvarande flerledarplintvarianter levereras. Produktsortimentet kompletteras med tre-, fyr- och tvåplansplintar förutom de standardiserade genomgångsplintarna. Med hjälp av flerledarplintar kan man uppnå en ökad anslutningsdensitet.

Ytterligare potentialförgreningar respektive potientialdupliceringar kan enkelt realiseras med bryggsystemet.

Fördelar

Herr Gerald Loy, byggledare anläggningskonstruktion hos Energie AG: "Våra användningsområden ligger huvudsakligen inom fördelning och styrning av energi. Vi har bestämt oss för fjäderkraftplintar från Phoenix Contact eftersom parametrar som bryggnings- och märkningsmöjligheter, material eller anslutningstvärsnittsarea var viktiga. Genomgående dubbla bryggningsschakt kom i rätt tid för våra applikationer. Därmed kan vi realisera en kedjebryggning med bara en bryggtyp, vilket underlättar lagerhållningen.

ST-plinten som används nu får pluspunkter även vad gäller anslutningstvärsnittsarea och frontmärkning. Anslutningstvärsnittsarean kan realiseras med eller utan trådändhylsa i nominell tvärsnittsarea, monteringsfel kan undvikas med stor märkning i mitten. Om ett fel emellertid uppstår, måste vi vara säkra på att bara kvalitativa plintar används. Därför var det endast aktuellt med det självsläckande V0-materialet enligt UL 94.

I befintliga anläggningar vid större ombyggnadsaktiviteter och i nya anläggningar används nu endast plintar från Phoenix Contact. Med tanke på användningstiden på 40 till 50 år har vi med detta beslut hittat en lösning för de närmaste årtiondena."

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng