Elektrisk mobilitet och miljöskydd: laddningsstationer med särskild CO2- fotavtryck

Översikt

Laddningssystem för elfordon med kapsling teknik i betong  

Laddningssystem för elfordon med kapsling teknik i betong

  • Laddningsinfrastruktur för elfordon får inte bara komplett och funktionell, det bör också träffa andra miljökriterier.
  • Velocity Aachen GmbH har genomfört en lösning med Pion Technology AG, i vilket ett hölje system levereras med en speciell eko-balans i en laddningsstation kommer till användning.
  • Här är det fina dammet filtermaterialet betong liksom ett stort antal komponenter från Phoenix Contact.
  • Snart kommer upp till 1000 e-cyklar finnas tillgängliga i staden Aachen.

Kundprofil

Företaget Velocity Aachen GmbH utvecklar ett system för rörlighet på lån för stadsområden i samarbete med RWTH och regionala industripartners - intermodala knutpunkter uppstår i Aachen och en laddinfrastruktur för elektriska cyklar och elbilar. Förare av elbilar kan också växla till elektriska cyklar och därmed ytterligare minska stadstrafiken.

Användning

Phoenix Contact strömförsörjningar i kopplingsboxen  

Strömförsörjningar

Elfordon är i ropet - de gör ett värdefullt bidrag till energi övergången och miljön. Men byggandet av nödvändig laddningsinfrastruktur är fortfarande trög: stora investeringar och långa återbetalningstider håller många investerare borta. Brist på omfattande infrastrukturavgifter har en negativ inverkan på dagliga praktiska elfordon - och håller många köpare borta. En möjlig lösning på detta dilemma är Velocity Aachen projektet i samarbete med Pion Technology AG i Hanau.

Olika taxealternativ - från enkla bokningsstandard upp till årliga abonnemang för pendlare och frekventa resenärer - borde premiera en differentierad och målgrupp baserade erbjudande. Således Velocity Aachen uppfyller två kriterier för framgång för elektrisk mobilitet: en hög tillgänglighet i samband med en livskraftig affärsmodell. För detta måste utrustningen alltid vara väl underhållen och i drift.

Lösning

Laddstolpar för elbilar också av betong  

Laddstolpar för elbilar också av betong

"Vi förser våra kunder med rörlighetslöften och lägger stor vikt vid hög systemtillgänglighet", förklarar Dennis Brinckmann, VD för Velocity Aachen. "Eftersom energieffektivitet för oss är av stort värde, måste all teknik och våra leverantörer spela tillsammans här."

Den innovativa kapsling tekniken bidrar pion Technology AG - med betong som ett kapslingsmaterial för laddningsstationer. Med dess fotokatalytiska egenskaper hos detta material filtreras fint damm från den omgivande luften.

Så stationerna bidrar aktivt till att förbättra den omgivande miljön. Effekten är kontinuerlig - och minskas inte med tiden. Sedimenteringen av fint damm på betongen tvättas bort av regn från ytan. Velocity-grundare satsar fortfarande på en annan pion Innovation: "Särskilt den självklimatiserande kapslingen i laddningstekniken garanterar hög processäkerhet," sade Brinkmann, "eftersom även med högre laddningskapacitet för aktiva kylelement som kan misslyckas

Laddstyrning enligt IEC 61851 Mode 3  

Laddstyrning enligt IEC 61851 Mode 3

Även för Pion fungerar Phoenix Contact som en systemleverantör för laddningsteknik. "Letar du efter en tillverkare med omfattande know-how inom e-mobility vi vände oss till Phoenix Contact", säger Edgar Klug, VD för Pion Technology AG. "Phoenix Contact stöder oss i kontrollområdet samt för laddningskontakter."

Förutom de speciellt utvecklade för Velocity Aachen ta emot e-cyklar erbjuder Hanauer i samma design också läge 3 laddningsstationer för elbilar. Här används EVCC Basic, en kompakt läge 3 styrsystem från Phoenix Contact, baserat på standarden IEC 61851. Styrenheten sparar plats inrymt i basen av laddningsstationen. Beroende på utformningen av laddningsstationen - antingen med infrastrukturladdningsdosa (enligt IEC 61851 anslutning fall B) eller med fast plåster kabel (anslutning fallet C) - används en speciellt för denna applikation optimerad PCB lösning. För integration av laddningsstationer i molnbaserade faktureringssystem Pion förlitar sig på kommunikationskomponenter från Phoenix Contact.

Facit

Formeln för sammansättningen av betongen talar Klug om, men kostnaden av sand, cement och vatten är betydligt lägre än jämförbara kapslingskoncept av metall eller plast. Projektpartner Brinckmann och Klug är övertygade om att framgången för sitt rörlighetskoncept och den nuvarande feedback från marknaden visar dem rätt. Kombinationen av de olika teknikerna är avgörande. En livskraftig affärsmodell, infrastruktur skalbar och prisvärd laddning såväl som den ekologiska balansen i de material som används för att bilda ett intressant koncept, vilket ökar attraktionskraften och acceptansen av elektrisk mobilitet.

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00
Referrer:

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng