Lackering

Lackering

Säkerhet genom redundans

Med redundans på nätverks-, strömförsörjnings- och styrsystemsnivå sörjer man för avbrottsfria processer inom lackeringen.

Transport, behandling och lackering måste ske avbrottsfritt och högautomatiserat. Under lackeringsprocessen används många material i de mest varierande omgivningsförhållanden. Datatransparens och en flexibel industriell kommunikationsteknik är förutsättning för kvaliteten och för den effektiva användningen av dessa material.

Automationstekniken från Phoenix Contact är ett stöd ända fram till processtekniken inom dessa omfattande arbetsuppgifter.

Fördelarna

  • Tillförlitliga processer genom flexibla kommunikationsnätverk
  • Avbrottsfria processer genom redundanta styrsystems-, strömförsörjnings- och nätverkskoncept
  • Bestående, optimala parameterinställningar för lackeringar med hög kvalitet

Redundanta nätverk

Redundanta högeffektstyrsystem  

Avbrottssäkerhet genom redundanta styrsystem

Under torkningsprocessen är det absolut nödvändigt med avbrottsfria automationssystem. Lösningen är redundant uppbyggda styrsystemskoncept baserade på vårt styrsystem RFC 460R.

När ett styrsystem slutar fungera övertar ett annat styrsystem funktionen direkt. På detta sätt är det säkerställt att automationen fungerar felfritt under lackeringen.

Redundanta strömförsörjningar

Redundanta strömförsörjningar  

Tillförlitlig energiförsörjning för automationen

Om det förekommer korta avbrott i energiförsörjningen hos anläggningsdelar eller hos separata komponenter kan de termiska processerna sluta fungera.

För att förebygga skada hos anläggning och produkt sörjer redundanta strömförsörjningskoncept för en tillförlitlig försörjning av automationskomponenterna.

Explosionsskydd

Egensäkra Ex i-I/O-moduler  

I/O för användning inom områden med explosionsrisk.

De använda materialen gör att man måste räkna med en explosiv atmosfär i en lackeringsanläggning.

Från Phoenix Contact får du egensäkra Ex i-I/O-moduler som sätts in bakom matningsplinten. För detta finns ett urval av standard-I/O-plintar att välja mellan, för användning i områden med explosionsrisk upp till zon 2.

Säkerhet genom redundans

Även inom lackeringens processtekniska områden innebär ett avbrott betydande skador på produkter och anläggning. Lösningen är redundans på nätverks,- strömförsörjnings- och styrsystemsnivå med vårt styrsystem RFC 460R.

Tack vare AutoSync-teknologin, designad av Phoenix Contact, konfigurerar och synkroniserar två RFC 460 R-styrsystem automatiskt alla redundansfunktioner.

Topologi: Redundanskoncept inom lackeringen

Redundanskoncept på nätverks-, strömförsörjnings- och styrsystemsnivå

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng