Fabrikens infrastruktur

Fabrikens infrastruktur

Styra resurser effektivt

Med lösningar för en energieffektiv infrastruktur skapar du förutsättningar för en lönsam produktion.

Tillbaka till Bilproduktion

Kategorier

  • Lösning för ljusstyrningen

    Ljusstyrsystemet från Phoenix Contact gör det möjligt med ett flexibelt och enkelt styrsystem för ljustekniska inrättningar på fabriken och på kontoret.

Infrastrukturen hos en fabrik stöder produktionsprocessen som finns i förgrunden. Infrastrukturens betydelse ökar i samband med de växande kraven på energieffektivitet. Det måste finnas tillräckligt med ström, vatten och gas och korrekt temperatur vid rätt tidpunkt.

Resurserna som används i byggnaderna och i produktionen och som blir fria ska dessutom koordineras automatiskt mellan områdena. Phoenix Contact stöder detta med praktiskt beprövade koncept och produkter.

Fördelarna

  • Optimal belysning och situationsstyrd energiförbrukning genom intelligent belysningsstyrning
  • Varaktigt nyttjande av de tillgängliga resurserna genom anpassningsbara övervakningslösningar
  • Spara energi genom standbylösningar

Situationsanpassat utsug

Utsugningsanordning i produktionshallen  

Energieffektiv utsugning av hälsovådliga gaser

Svetsgaser är skadliga för hälsan och måste sugas bort. För att spara energi bör utsuget dock bara vara i drift när det genereras gaser i produktionen.

Vid sidan av mindre styrsystem och strömomvandlare erbjuder Phoenix Contact därför även utrustningsbara standbykoncept med extremt snabb avskrivning för dessa krav. Dessa undviker också uppsugning av värmeenergi.

Energihantering

Anpassningsbara lösningar för energi- och effektmätning  

Anpassningsbar lösning för energi- och effektmätning

En passande energihantering ger möjlighet till stora kostnadsbesparingar för en kostnadseffektiv och miljövänlig drift av dina maskiner och anläggningar.

En förutsättning är identifieringen av energiflödena. Phoenix Contact erbjuder övervakningslösningar för energi- och effektmätning som kan anpassas till aktuella krav och möjliggör integrering i existerande system.

Ljusstyrning

Komponenter i kopplingsskåpet för ljusstyrningen  

Komplettlösning för ljusstyrning

Idag används belysning selektivt och effektivt, precis där den behövs. Spara energi genom att bara ha belysning i de områden där det finns personer som behöver ljus.

Med hjälp av en webbaserad konfiguration och sammankopplingen av ljusstyrningar förenklar Phoenix Contact planeringen, driftagning och utnyttjandet av fabriksbelysningen.

Lösningar för energieffektivitet

Från energileveransen, över byggnaderna och till parkeringsplatserna: Det är en genomtänkt fabrikinfrastruktur som gör att bilproduktion är möjlig överhuvudtaget. Phoenix Contact erbjuder genomtänkta koncept för detta.

För den områdesövergripande belysningen fastställs och styrs behovet av ljus baserat på det naturliga ljusinflödet och kraven på produktionen. Hos gasutsug utrustning sörjer standbydriften för effektiv energianvändning.

Topologi: Lösningar som ger energieffektivitet för fabrikens infrastruktur

Koncept för en energieffektiv fabrikinfrastruktur

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng