Tillbaka till översikten

Lär er skilja på marknadens olika fältbussystem under Scanautomatic

Fältbussseminarium
Klockslag:Tis 7/10 kl 14.30
Ons 8/10 kl 11.30
Pris per termin: Kostnadsfritt

Känner du dig osäker på allt snack om fältbussar som cirkulerar ute i Automations-Sverige?  Ska det vara Seriellt eller Ethernetbaserat? Vad betyder egentligen alla dessa olika begrepp? Finns det ingen standardfältbuss?
Kom till vårt seminarie så ska vi reda ut knutarna och lära dig förstå funktionen och skillnaderna mellan de olika fältbussarna.
 

Mål

Under en timme förklarar vi pedagogiskt för er hur olika fältbussar fungerar samt pekar på de detaljer som skiljer dem så mycket från varandra. Vi gör er mer förberedda för framtida diskussioner med leverantörer och slutkunder samt lär er urskilja vilka för/nackdelar respektive fältbuss har att erbjuda just er applikation.

 

Innehåll

I dag finns det en mängd olika bussystem som är anpassade för olika applikationer. En systemleverantör av projekt mot en väg eller tunnelbygge vill förmodligen ha flexibilitet i sitt nätverk, samtidigt som diagnostiken är god och driftsäkerheten hög medans en maskinbyggare vill kommunicera med sina IO-noder med så låg cykeltid som möjligt. Ett befintligt nätverk på en fabrik har förmodligen redan ett fältbussystem installerat, troligvist en seriell buss. Vad har de för möjligheter? Hur kan de knyta samman detta nätverk vid en nyinstallation? Vi tror och hoppas att en timme räcker för oss att förklara dessa bussar/protokoll för er: Profibus, Interbus, DeviceNet/CAN, Modbus TCP, Profinet, Ethernet IP, Ethercat, Ethernet Powerlink, Sercos3...

PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng