Översikt nyheter

PLCnext Technology: öppen styrsystemsplattform för framtidssäker automation

2016-11-23

PLCnext Technology: Basen för Phoenix Contacts öppna styrsystemsplattform  

PLCnext Technology: Basen för Phoenix Contacts öppna styrsystemsplattform

Följer man målet av en sammankopplad, flexibel produktion i sinnet av Industri 4.0-metoden behöver automationslösningen som utgör basen bli mer anpassningsbar och kommunikativ.

Alla enheter i automationssystemet löser dina statiska förbindelser, för att byta ut data över anläggningar och företagsgränser med varandra. Endast på så sätt är det möjligt att långsiktigt kunna erbjuda produkter konkurrenskraftigt på de internationella marknaderna. Mot denna bakgrund presenterar Phoenix Contact en öppen styrsystemsplattform baserat på den innovativa PLCnext Technology på SPS IPC Drives 2016. Lösningen tillåter parallell programmering baserat på etablerade mjukvaruverktyg, såsom Visual Studio, Eclipse, Matlab Simulink och PC Worx, samt valbar förbindelse av deras framställda programkod. Med PLCnext Technology kombineras på så sätt till exempel funktionerna enligt IEC 61131-3 med rutinerna för C/C++, C# eller Matlab Simulink. Mjukvaror från Open Source integreras på så sätt enkelt i Phoenix Contactautomationssystem.

För programmeringen enligt IEC 61131-3 står en adaptiv Engineering-plattform till förfogande med nya PC Worx Engineer, som erbjuder användaren en helt ny användningsupplevelse. Utöver programmeringen möjliggör mjukvaran konfiguration, diagnostik och visualisering av ett helt system i ett program. Plattformen för konstruktion övertygar med sitt individuellt anpassningsbara, lättlästa och intuitivt användbara gränssnitt och genom användningen av framtidsorienterade funktioner. Mjukvarans basversion är kostnadsfri. En mängd funktionsblock för expansion kan köpas till separat, så att användaren själv kan sammanställa sin egen, anpassade mjukvara genom dessa funktions-addins. Eftersom det kan användas återanvändbara automationsmoduler och PC Worx Engineer Safety- och Security-koncept har ett omfattande stöd, reduceras utvecklingstiden. Därigenom visar sig mjukvaruplattformen vara ett effektivt och framtidssäkert verktyg för konstruktion


PHOENIX CONTACT AB

Linvägen 2
S-14144 Huddinge
+46 (0)8 - 608 64 00

Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.
Läs vår sekretesspolicy för mer information.

Stäng